Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου.
Να ’μαστε πάλι πίσω στο «κλινόν άστυ» με λίγα λόγια, στην πόλη που «γέρνει»!

Κι ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε! Και ο Μητσοτάκης στο προσκήνιο ελέω σκιτσογράφων και Σαμαρά! Συγγνώμη κύριε επίτιμε, αλλά η Πέννυ από τον Δρόμο φταίει: «Γράψε κύριε ταξιτζή κάτι για τον Μητσοτάκη»! Φοβάμαι μήπως στο τέλος θα στείλει και καμιά «ευχή» στον ταξιτζή. Αχ, στα έλεγα Αντώνη μου, βάλε την Ντόρα στας Ευρώπας, να πηγαινοέρχεται στις συνόδους και τον Κυριάκο να ασχολείται με τους εργολάβους της ανάπτυξης. Αλλά και τον ίδιο τον Μητσοτάκη υπουργό Συντονισμού με τη Siemens χορηγό και τότε η δουλειά θα πάει ρολόι! Είναι καλύτερα τώρα που ο «εξαποδίτης» Μητσοτάκης «ευχήθηκε» και εσύ είσαι στο κρεβάτι του πόνου;
Ο «σύντροφος» Ράπανος αρρώστησε μόλις κατάλαβε τι πηδάλιο έπαιρνε, ο «αντιστασιακός» Βερνίκος είχε και μια offshore στη Σαλαμίνα και ο Στουρνάρας, καπετάνιος της οικονομίας. Κόντεψε να το πάθει το εγκεφαλικό ο Βαγγέλας, όταν έστρεψε το βλέμμα προς τα πίσω και είδε τον επίτιμο Γιωργάκη να τον κοιτάει με επιθετικό ύφος. Θα έχει το λόγο του κι αυτός…
Τέλος πάντων, πάμε τώρα στη Βουλή.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκ των έσω, ο χάρτης της Βουλής και η τοποθέτηση των κομμάτων έχει ως εξής: Στα δεξιά η Ν.Δ. με τα πίσω έδρανα να κατέχουν οι «σκληροί» Βορίδης, Άδωνις, Γιακουμάτος κ.λπ., ώστε αν συμβεί εμπλοκή με τη Χρυσή Αυγή, να βάλουν πλάτη! (Μωρέ και στην πλάτη τον καρφώνουν τον «σουγιά», οι φασίστες, προσθέτει ο ταξιτζής). Πίσω η Χρυσή Αυγή, με τον Μιχαλολιάκο, τη Ζαρούλια και τους πιο ήπιους χρυσαυγίτες (αλήθεια, τι έγινε ρε Μιχαλολιάκο στο σπίτι και η Ζαρούλια ήρθε με ξεκολλημένο το τσόκαρο;). Στο κέντρο και πίσω, δεμένος με αλυσίδα και φυλασσόμενος, ο «πατριώτης» Κασσιδιάρης. Πιο αριστερά, στο «οικόπεδο 10-12» (για να μην ξεχνάμε και το φυσικό πλούτο της χώρας), οι πατριώτες του Καμμένου κάτω από την εικόνα της Παναγίας!
Στο κέντρο ο Βαγγέλας και τα παλικάρια του ΠΑΣΟΚ (δεν πειράζει που είναι λίγα Βαγγέλη). Στα αριστερά της Βουλής ο Φώτης θέλει -λέει- στασίδι πρώτη μούρη! Είναι κυβέρνηση και η ευθύνη είναι μεγάλη, πρέπει να φαίνεται! Φώτη, αυτό που έκανες στον Χατζησωκράτη είναι πισώπλατη μαχαιριά. Χρόνια «παλεύαμε» να τον βάλουμε στη Βουλή και ’συ τον έστειλες στα θεωρεία. Μπράβο σου! Η Αλέκα δεν έχει πρόβλημα στη θέση (εξάλλου δεν θα είναι για πολύ ακόμα). Αρκεί η Γαρουφαλιά να είναι μακριά από το φασίστα Κασσιδιάρη. Και, τέλος, ο Αλέξης είναι κυρίαρχος της αριστερής πτέρυγας! Έβαλε ασπίδα τα συντρόφια της ΚΟΕ και της «άκρας Αριστεράς» μπροστά από τη Δούρου και τις κοπελιές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να «τακτοποιούν» αν χρειαστεί τους φασίστες της Χρυσής Αυγής!
Πάρτε τώρα ένα ταξιτζίδικο!
Οι τρεις κοπελιές μπούκαραν στη Συγγρού, με σχεδόν αδαμιαία περιβολή. Τρία δάκτυλα σορτς και κορδονάκι για μαγιό, μαζί με τα πτερύγια! Και ο ταξιτζής από τη ζαλάδα του και τη σαστιμάρα, κοντεύει να πατήσει διερχόμενη γριά πριν από το εγκεφαλικό!
– Τι έγινε κορίτσια, έκλεισαν τα σχολεία και ξεκίνησαν οι εκπτώσεις του καλοκαιριού; Και γίνεται χαμός στο σαλόνι του οχήματος!
– Πάμε για την πρώτη βουτιά μετά τις εξετάσεις.
– Και εγώ κορίτσια, τι φταίω να πάθω εγκεφαλικό στα πενήντα μου;
Η πιο εύθυμη λέει:
– Δεν έχεις ανάγκη εσύ, κάθε μέρα βλέπεις εδώ…
– Και γιατί δεν πάτε με το λεωφορείο;
– Περάσανε φίλε δύο για Βούλα και Σαρωνίδα και ήταν «σαρδέλες» ο κόσμος.
– Κορίτσια, τώρα που θα βγείτε στην πλαζ για τη βουτιά, με τρόπο, γιατί θα υπάρξουν θύματα!
Και ο ταξιτζής αναπολεί τα ωραία χρόνια της νιότης που δεν γυρίζουν πίσω! Καλές βουτιές!
Και όλοι στο Φεστιβάλ Resistance, στη Γεωπονική.

Φιλάκια πολλά,
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!