Ακούω, συχνά, στελέχη της Αριστεράς, να λένε ότι οι Ευρωπαίοι και οι ντόπιοι υπάλληλοί τους θέλουν να «κινεζοποιήσουν» την Ελλάδα! Και απορώ! Μπορεί κάποιος που ασχολείται συστηματικά με την πολιτική, να σκέφτεται με τόσο λανθασμένο τρόπο; Να μην μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα;

Από τη μια έχεις μια χώρα σε φάση οργασμού που τρέχει με χίλια κι απ’ την άλλη μια χώρα σε κρίση ανικανότητας που οπισθοχωρεί με χίλια! Πού βρίσκουν τις ομοιότητες;
Η Κίνα είναι μία ανεξάρτητη χώρα, ισχυρή και παραγωγική, που καθορίζει την πολιτική της με εθνικά κριτήρια, με σχέδιο και οργάνωση. Μέσα σε λίγα χρόνια εξαφάνισε τον αναλφαβητισμό, έστειλε άνθρωπο στο διάστημα, έγινε το ναυπηγείο του κόσμου για τάνκερ εκατοντάδων χιλιάδων τόνων, τα τρένα της διασχίζουν τις αχανείς εκτάσεις με 300 χλμ. την ώρα, κάνει τεράστιες επενδύσεις στην παιδεία, απλώνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε όλη την οικουμένη, τα εργοστάσια της βγάζουν τα iPhone και τα iPad και είναι αντιμέτωπη με τις παρενέργειες της μεγάλης συσσώρευσης πλούτου και των ανισοτήτων που προκαλεί η «σοσιαλιστική οικονομία της αγοράς». Κι όλα αυτά σε κλίμακα 1,3 δισ. ανθρώπων!
Και η Ελλάδα; Βρίσκεται εντελώς στην αντίθετη κατεύθυνση! Έκλεισε τις βιομηχανίες της, συρρίκνωσε την αγροτική της παραγωγή (ούτε ελληνικά λεμόνια δεν έχουνε τα σούπερ μάρκετ!), ξεπουλάει όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της (τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυχεία κ.λπ.), περιορίζει το σιδηροδρομικό της δίκτυο, αυξάνει τη φτώχεια και μεγεθύνει τις ανισότητες, έχει ξένες βάσεις στο έδαφός της και πρωθυπουργό διορισμένο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!!!
Έχουν συναίσθηση για το πού βρισκόμαστε, οι σύντροφοι που μιλούν για «κινεζοποίηση» ή δεν έχουν αντιληφθεί ότι πάμε ολοταχώς για «κοσοβοποίηση»;
Ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, με μικρές προσαρμογές ισχύει στο Κόσοβο. Κράτη υπό επιτήρηση, όπου η παραγωγή είναι υποτυπώδης, η ανεξαρτησία εικονική, η ανάπτυξη μηδενική, η φτώχεια επεκτατική, η ανεργία καθεστώς και το μόνο που βρίσκεται σε έξαρση είναι η εγκληματικότητα. Και οι δύο χώρες είναι πρώτες στην Ευρώπη στο σωματεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών, το εμπόριο όπλων, την τοκογλυφία, τον τζόγο, τις μίζες και τη διαφθορά. Με κοστούμια, όλοι!
Οι πλούσιοί μας δεν έκαναν τα λεφτά τους με καλύτερες μεθόδους από τους γείτονές μας. Υφαρπάζοντας τα δημόσια έσοδα με επιδοτήσεις και υπερτιμολογήσεις έργων μακράς διάρκειας και αμφίβολης ποιότητας, κατακλέβοντας τις λαϊκές αποταμιεύσεις μέσω ευρώ, τραπεζών και χρηματιστηρίου, διαμεσολαβώντας για λογαριασμό των πολυεθνικών με λαδώματα και εκβιασμούς, διεξάγοντας εκτεταμένο λαθρεμπόριο (και στη θάλασσα οι Έλληνες!), παίρνοντας δάνεια για επιχειρήσεις-μαϊμού και με άλλες «αναπτυξιακές» δραστηριότητες που αφαίμαξαν τη χώρα.
Αν δε, οι σύντροφοί μας, λέγοντας «κινεζοποίηση», εννοούν τα μεροκάματα στην Κίνα, πρέπει να ενημερωθούν ότι τα ελληνικά μεροκάματα, για πάρα πολλούς ανθρώπους, εργαζόμενους, άνεργους και μερικής απασχόλησης, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος ζωής, είναι κοντά στα επίπεδα του Κοσόβου και σε λίγο θα είναι πολύ χαμηλότερα!
Ας αφήσουμε, λοιπόν, στις συγκρίσεις μας, τα κινέζικα τρένα κι ας ασχοληθούμε καλύτερα με τα κοσοβέζικα κάρα!

Βαλκανίζων,
Γκαούρ

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!