Αρχική διεθνή Resistance fo free Palestine: Κα Χάρις Αλεξίου, οι Παλαιστίνιοι σας ζητάμε...

Resistance fo free Palestine: Κα Χάρις Αλεξίου, οι Παλαιστίνιοι σας ζητάμε συγνώμη, αλλά δε μας αφήνουν να έρθουμε στη συναυλία σας

Στις 20 και 22 Οκτωβρίου, η «Χαρούλα μας» θα ψυχαγωγήσει για ακόμα μία φορά το ισραηλινό κοινό της στην Καισάρεια, μια πλούσια κωμόπολη και σύμβολο του ισραηλινού απαρτχάιντ. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η παλαιστινιακή κωμόπολη Jisr Az-Zarqa, μια από τις λίγες παραλιακές κοινότητες που γλίτωσαν από την εθνοκάθαρση του 1948, γιατί οι κάτοικοί της ήταν χρήσιμο αγροτικό εργατικό δυναμικό για τις γειτονικές εβραϊκές πόλεις και μια από τις φτωχότερες περιοχές στο Ισραήλ. Το ισραηλινό απαρτχάιντ, δεν δίστασε να χτίσει έναν τεχνητό αμμόλοφο-τείχος, με μήκος άνω του ενός χιλιομέτρου και ύψος έως 12 μέτρα για να χωρίσει τη φτωχή παλαιστινιακή Jisr Az-Zarqa, από την πλούσια ισραηλινή Καισάρεια και που οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι ονομάζουν «Τείχος του Ρατσισμού».

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα, ανταποκρινόμενος στο παλαιστινιακό κάλεσμα για πολιτιστικό μποϊκοτάζ, κυκλοφόρησε μια ανοιχτή επιστολή προς την Χάρις Αλεξίου που με έναν ενδιαφέροντα τρόπο παρουσιάζει την πραγματικότητα των Παλαιστινίων. Η επιστολή –την οποία απευθύνουν Παλαιστίνιοι– αναφέρει τα έξης:
«Με χαρά μάθαμε όλοι/ες οι Παλαιστίνιοι/ες ότι, παρά το κάλεσμα μιας κάποιας αυτοαποκαλούμενης παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών αλλά και κάποιων Ισραηλινών ακτιβιστών για πολιτιστικό μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ μέχρι να σταματήσει τα εγκλήματα και να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, εσείς δεν θα ακολουθήσετε το παράδειγμα άλλων καλλιτεχνών (όπως οι Ρότζερ Γουότερς, Νατάσα Άτλας, Έλβις Κοστέλο κ.ά.) και θα έρθετε να τραγουδήσετε στην ιστορική Παλαιστίνη – συγνώμη, στο Ισραήλ… Δυστυχώς η χαρά μας για τον ερχομό σας μετριάζεται από το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε, όπως τόσο πολύ θα θέλαμε, στη συναυλία σας.
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, στην πλειονότητά μας παιδιά, βρισκόμαστε αποκλεισμένοι μέσα στη Λωρίδα και δεν μας επιτρέπεται όχι απλώς να βγούμε για να παρακολουθήσουμε τη συναυλία σας, αλλά πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, ούτε να πάμε σε νοσοκομεία ή να σπουδάσουμε.
Άλλα περίπου 2,5 εκατομμύρια από εμάς, επίσης μεταξύ των οποίων πολλοί πρόσφυγες του ‘48, βρισκόμαστε αποκλεισμένοι (ακόμα και μεταξύ μας) στη Δυτική Όχθη και πλέον δεν μας επιτρέπεται να επισκεφθούμε την περιοχή στην οποία θα δώσετε συναυλία, όχι μόνο για να την παρακολουθήσουμε, αλλά ούτε καν για να πάμε να δουλέψουμε για ένα μεροκάματο, όπως κάναμε παλιά.
Πάνω από 5 εκατομμύρια άλλοι είμαστε διασκορπισμένοι ανά τον κόσμο πρόσφυγες του ‘48 («κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια »…) και δεν μας επιτρέπεται να επισκεφθούμε τα χωριά μας που καταστράφηκαν τότε – ανάμεσά τους και η Καισάρεια όπου τραγουδάτε συνήθως.  Περίπου 5.500 από εμάς μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά, βρισκόμαστε φυλακισμένοι/ες σε ισραηλινές φυλακές. Όπως καταλαβαίνετε είναι αμφίβολο αν θα μας δοθεί όχι 5ήμερη άδεια, όπως γίνεται στη χώρα σας, αλλά ούτε άδεια μισής ημέρας για να μπορέσουμε να έρθουμε στη συναυλία σας.
Συγνώμη λοιπόν, που όλοι εμείς οι Παλαιστίνιοι θαυμαστές και θαυμάστριές σας δεν θα μπορέσουμε τελικά να έρθουμε στη συναυλία σας στην καρδιά της ιστορικής Παλαιστίνης –συγνώμη, Ισραήλ– αλλά είμαστε σίγουροι/ες ότι «η αγάπη σας θα μας βρει όπου και να ‘μαστε».

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα καλεί όλους τους πολίτες με συνείδηση να στείλουν email διαμαρτυρίας στο info@alexiou.gr

Πηγή: https://intifadagr.wordpress.com/

 

Σχόλια

Exit mobile version