Συνεδρίασε την Τετάρτη το νεοεκλεγέν όργανο του κόμματος

Την Τετάρτη συνεδρίασε η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικά θέματα την αποτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και την κατανομή δραστηριοτήτων ανάμεσα στα μέλη της. Η κοινωνική κατάσταση της χώρας που διαρκώς επιδεινώνεται, δεν θα μπορούσε παρά να… εισβάλει ορμητικά στη διαμόρφωση της συζήτησης.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κοινωνικό αδιέξοδο όπου κινείται η Ελλάδα, στους συνεχώς νέους απολυμένους, στη διαφαινόμενη πολιτική αναστάτωση και, λόγω όλων αυτών, στην επιτακτική ανάγκη για πολιτική δουλειά και ανάληψη πρωτοβουλιών. Ακόμη, ευρύτατα αποδεκτό ήταν η Γραμματεία να αποτελέσει πραγματικό πολιτικό όργανο, να συνεδριάζει τακτικά και να μην υπάρχουν πολλαπλά κέντρα λήψης αποφάσεων.
Στη συζήτηση ο Κ. Πουλάκης τόνισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει πρωτοβουλίες για τον «καυτό» χώρο της αυτοδιοίκησης, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας, αφού διαπίστωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα φανούν με πολύ έντονο τρόπο τα σοβαρά προβλήματα στα σχολεία, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να συναντηθεί με την ΟΛΜΕ. Ακόμη, εκφράστηκαν απόψεις για την ανάγκη έντονου πολιτικού αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, μιας και «θα στριμωχθούν μόνο αν εμείς τους στριμώξουμε».
Έπειτα η συζήτηση πέρασε σε πιο συγκεκριμένα ζητήματα και στην κατανομή των αρμοδιοτήτων στο εσωτερικό της Γραμματείας, που κατέληξε ως εξής: Πρόεδρος: Αλέξης Τσίπρας, Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής: Δημήτρης Βίτσας, Εργατική πολιτική: Γιώργος Γαβρίλης, Εξωτερική Πολιτική-Άμυνα-Προστασία του Πολίτη: Κώστας Ήσυχος, Επικοινωνία: Ανδρέας Καρίτζης, Αγροτική Πολιτική: Τάσος Κανταράς, Πολιτικός Σχεδιασμός: Αλέκος Καλύβης, Υπεύθυνος Οργανωτικού: Τάσος Κορωνάκης, Οργανωτική Πολιτική: Σόφη Παπαδόγιαννη – Ρούντι Ρινάλντι, Περιβαλλοντική Πολιτική-Νεολαία: Ερμίνα Κυπριανίδου, Αλληλεγγύη: Πάνος Λάμπρου, Ναυτιλία-Τουρισμός: Στάθης Λεουτσάκος, Οικονομική Πολιτική-ΕΒΕ: Γιάννης Μηλιός, Δημόσια Διοίκηση: Αλέξης Μητρόπουλος, Δικαιοσύνη-Δικαιώματα: Μάνια Μπαρσέφσκι, Υγεία-Κοινωνικό κράτος: Γιάννης Μπασκόζος, Κινήματα-Συνδικαλιστική δράση: Αντώνης Νταβανέλος, Θεωρία-Πολιτισμός: Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Αυτοδιοίκηση: Κώστας Πουλάκης, Γραφείο Τύπου-ΜΜΕ: Πάνος Σκουρλέτης.

«Χωρίς αγκυλώσεις να παίξουμε το ρόλο μας»
Να θυμίσουμε ότι η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα το περασμένο Σάββατο, οπότε εξελέγη ο Δημήτρης Βίτσας στη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε., με 129 ψήφους υπέρ, 63 λευκά και 2 άκυρα. Στη συνεδρίαση της Κ.Ε., ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, που άνοιξε τις εργασίες, έδωσε το στίγμα της περιόδου, τονίζοντας πως «Κάθε μέρα που περνάει είναι μια μέρα που φέρνει νέα δεινά στο λαό, στη δημοκρατία και στη χώρα. Αυτή είναι, δυστυχώς, η αλήθεια. Και η αλήθεια αυτή πρέπει να καθοδηγεί κατά τη γνώμη μου κάθε μας βήμα, κάθε μας κίνηση, κάθε μας προσπάθεια, ακόμα και κάθε μας λέξη και σκέψη. Μέσα και έξω από το κόμμα». Ενώ για την ευθύνη του κόμματος, ήταν επίσης απόλυτα συγκεκριμένος, καθώς «έτσι το έφερε η Ιστορία και το θέλησε ο λαός, ώστε σε μας, στον ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει το πιο μεγάλο βάρος, η πιο μεγάλη ευθύνη, για τη σωτηρία της Ελλάδας. Οφείλουμε τώρα, χωρίς δισταγμούς, φοβίες, αγκυλώσεις, μαθαίνοντας από τα λάθη μας, μαθαίνοντας από την ιστορία μας, μαθαίνοντας από τους απλούς ανθρώπους, να παίξουμε το ρόλο μας».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!