Αρχική πολιτική αριστερά Κατακραυγή για το ΠΑΜΕ Αχαΐας

Κατακραυγή για το ΠΑΜΕ Αχαΐας

Μαζική καταδίκη της άθλιας επίθεσης εναντίον του Β. Χατζηλάμπρου

Αλγεινή εντύπωση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας η επίθεση της γραμματείας του ΠΑΜΕ στο πρόσωπο του νομαρχιακού συμβούλου, στελέχους της ΚΟΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Χατζηλάμπρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται «απεργοσπάστης» στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή του, στις 19/2, εννέα ημέρες μετά την απεργία, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Ο κύριος Χατζηλάμπρου, για πολλοστή φορά, μπήκε προσωπικό ασφαλείας και δούλευε κανονικά. Τακτική που εφαρμόζει συχνά ο συνδαιτυμόνας των εργατοπατέρων».

Από την πλευρά του, ο Β. Χατζηλάμπρου έδωσε στον τοπικό Τύπο το βιβλίο παρουσίας του Ακτινολογικού Τμήματος, όπου αποδεικνύεται ότι ήταν απεργός, ενώ η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) χαρακτήρισε την κατηγορία «μνημείο ψεύδους και συκοφάντησης». Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΕ υπογραμμίζει: «Γιατί τώρα και με ποιο σκοπό η γραμματεία του ΠΑΜΕ Πάτρας προχωρά σε αυτές τις απαράδεκτες μεθόδους; Την ώρα που όλος ο κόσμος βοά για το πώς θα φτιάξουμε ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης για τον κόσμο της εργασίας, την ίδια ώρα κάποιοι επιλέγουν το φούντωμα ενός ενδοαριστερού εμφυλίου». Παράλληλα, ζητά την ανάκληση των «ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών», καταλήγοντας: «Η αλήθεια για την Αριστερά είναι η βάση της ηθικής της».

Να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ και το μοίρασμά της σε εργασιακούς χώρους προκάλεσε την έντονη αντίδραση και δυσφορία εργαζόμενων, συνδικαλιστών αλλά και απλών μελών του ΚΚΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση των συναδέλφων του Β. Χατζηλάμπρου, οι οποίοι αποδοκίμασαν μέλη του ΠΑΜΕ που επισκέφθηκαν στις 23/2 το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», εισπράττοντας το χαρακτηρισμό «χαφιέδες» και «τσιράκια», όπως αναφέρουν.

Την ίδια ημέρα, η γραμματεία του ΠΑΜΕ επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τον Β. Χατζηλάμπρου «συνδαιτυμόνα των εργατοπατέρων», «εργατοπατέρα – απεργοσπάστη», «λαμόγιο» και «λέρα», «δωσίλογο της εργατικής τάξης», «σύγχρονο προδότη – κουκουλοφόρο».

Από την πλευρά τους, η Ν.Ε. Συνασπισμού Αχαΐας, η ΑΚΟΑ, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, το Νέο Αριστερό Ρεύμα, η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η Νεολαία Συνασπισμού, η Αριστερή Ανασύνθεση και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους: «Είναι απορίας άξιο αν τα μέλη και οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ σε όλη την Αχαΐα, ρωτήθηκαν, ενημερώθηκαν ή έστω ζητήθηκε η γνώμη τους για αυτή την ανελέητη επίδειξη μίσους απέναντι σε αριστερές δυνάμεις και αγωνιστές».

«Φτάνει πια!», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Μέσα στις ώρες που ο λαός ζητάει όραμα και δυνάμεις συγκεντρωμένες απέναντι στην συναινετική επίθεση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, η Αριστερά δεν μπορεί να τρώει τα σωθικά της! Αυτή θα είναι η κατάληξη, το απόγειο της γραμμής του ΠΑΜΕ; Ο πόλεμος εναντίον όσων δεν ανήκουν σε αυτό;». Και καταλήγει: «Συναγωνιστές του ΠΑΜΕ, ο εχθρός είναι άλλος. Συνειδητοποιήστε το!».

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ χαρακτηρίζει ανατριχιαστική για κάθε αριστερό άνθρωπο την επίθεση της γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν «αποτελούν μνημείο μίσους και επικινδυνότητας προς κάθε αγωνιζόμενο συμπολίτη μας».

Κατερίνα Παγουλάτου

 

Λογική του κατήφορου είναι ο πάτος

Δήλωση του Γιάννη Θεωνά

Προκαλεί πραγματικά θλίψη το γεγονός πως σε συνθήκες της πιο προκλητικής και ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα, το ΠΑΜΕ και η ηγεσία του ΚΚΕ, επιμένουν σε μια διχαστική και αντιενωτική πολιτική που αποδυναμώνει αντί να ενισχύει την εργατική αντίσταση και πάλη. Προκαλεί, όμως, θλίψη και οργή, η τακτική που εγκαινιάσθηκε στην Πάτρα, με τις καταγγελίες στελεχών και πολιτικών δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Χατζηλάμπρου, ΚΟΕ), με προφανή στόχο να βαθύνει το ρήγμα μέσα στην Αριστερά. Οι παλιοί σύντροφοι σε ανάλογες περιπτώσεις έλεγαν ότι η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος.

Να ελπίσουμε ότι κάποτε θα δουν σε ποιον κουβαλάνε νερό;

Σχόλια

Exit mobile version