«Ψυχολογική βία» η παρουσία συνδικαλιστών σε απεργία

Σε μια επικίνδυνη, με βάση τα σημερινά δεδομένα, καταδικαστική απόφαση κατά συνδικαλιστών, προχώρησε το Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Συγκεκριμένα καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή τρεις συνδικαλιστές από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι, ως όφειλαν, περιφρουρούσαν τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007.
Πρόκειται για τον Νίκο Αδαμόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και Νίκο Μαυρουδή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής οι οποίοι, ούτε λίγο-ούτε πολύ, καταδικάστηκαν γιατί και μόνο με τη φυσική τους παρουσία ασκούσαν… ψυχολογική βία σε όσους ήθελαν να εργαστούν. Αυτό ήταν το επιχείρημα της εισαγγελικής αγόρευσης, όπως καταγγέλλουν οι καταδικασθέντες, οι οποίοι θεωρούν την απόφαση αποτέλεσμα των δρακόντειων νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση προσπαθώντας να επιβάλει απόλυτη και προληπτική καταστολή σε οποιονδήποτε αγωνίζεται.
«Η καταδικαστική απόφαση στρέφεται ενάντια στο κίνημα των εργαζομένων στους δήμους και την Αυτοδιοίκηση που παλεύει ενάντια στην υλοποίηση των μνημονίων από κυβέρνηση και αιρετούς, υπό την υψηλή εποπτεία των Φούχτελ και Ράιχενμπαχ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Στρέφεται ενάντια στο μαχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και ειδικότερα ενάντια σε μια Ομοσπονδία που έχει επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση με τα μνημόνια και τους εκάστοτε εκφραστές τους, που αγωνίζεται να ορθώσει φραγμό στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και έχει οδηγήσει την ανεργία κοντά στο 30%».
Να σημειώσουμε ότι η καταδικαστική απόφαση κατά υπαλλήλων του ευρύτερου Δημοσίου μπορεί αυτόματα να σημάνει τη διαθεσιμότητα και την απόλυση, με βάση τους τελευταίους νόμους. Αποδεικνύοντας, όπως σωστά υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι «οι νόμοι και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που δήθεν στρέφονται ενάντια στη “διαφθορά στο Δημόσιο” και τους “επίορκους υπαλλήλους” είναι φανερό ότι στρέφονται ενάντια σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται και δεν υποκύπτει. Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται “αλά καρτ”, συνδεδεμένη και εξαρτώμενη σε πολλές περιπτώσεις από την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της τρόικας».
Μάλιστα, η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τους τρεις συνδικαλιστές που σύρθηκαν στα δικαστήρια πριν από λίγους μήνες για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία Γερμανών αξιωματούχων σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!