Δικαιώματα ναι, επιχειρησιακή σύμβαση όχι.

Την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο χώρο του επισιτισμού απέτρεψαν οι εκπρόσωποι του αντίστοιχου κλαδικού σωματείου στο Ηράκλειο με μια δυναμική κινητοποίηση έξω από το κατάστημα Goodys στο κέντρο της πόλης. Την Τετάρτη, για περίπου 2 ώρες το κατάστημα βρέθηκε υπό κατάληψη από μέλη του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Οδηγών με Δίκυκλο Όχημα Ηρακλείου. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας, στην οποία κατέστησαν σαφές πως δε θα συναινέσουν στην υπογραφή της σύμβασης.
Αυτό, με βάση το νόμο καθιστά αδύνατη την υπογραφή της σύμβασης, καθώς στην εταιρία, που λειτουργεί επί 19 χρόνια, δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επιμένει πως η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων έως και 15% είναι η μόνη λύση για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, ισχυριζόμενος πως η πλειοψηφία των εργαζομένων συμφωνεί στη λύση που τους έχει προταθεί.
Προς στιγμή υπήρξε ένταση στην είσοδο του καταστήματος όταν μέλη της διοίκησης προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Ωστόσο, τα πνεύματα ηρέμησαν με την έλευση του ίδιου του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους του Σωματείου Επισιτισμού.

Τα κατάστημα Goody’s λειτουργούν με τη μέθοδο του franchise ενώ η μητρική εταιρία είναι μέλος της Vivartia, που έχει εξαγοραστεί από τον Ανδρέα Βγενόπουλο.                                 

Μ.Δ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!