Με αγώνες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης ξεκινάει η σχολική χρονιά

Με κινητοποιήσεις αλλά και κινήσεις αλληλεγγύης ξεκίνησε η χρονιά στις σχολικές αίθουσες εκεί όπου οι ελλείψεις πολλαπλασιάζονται και η ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης απαξιώνεται δραματικά.
Στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του ελληνικού σχολείου μπήκαν από την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς των σχολείων της Δυτικής Αθήνας (Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγ.Βαρβάρα, Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Αγ.Ανάργυροι) πραγματοποιώντας κατάληψη στα γραφεία της Γ’ Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «οι πολιτικές που φτωχαίνουν τη χώρα και απομορφώνουν τη νεολαία δεν θα περάσουν», τα Δ.Σ. των τριών ΕΛΜΕ, οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων και αλληλέγγυοι πολίτες καταγγέλλουν τον διοικητικό αυταρχισμό του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαφειράδη, ο οποίος με την υπογραφή του επιχειρεί τη συγχώνευση τμημάτων (με αποτέλεσμα να φτάνουν τους 30 οι μαθητές ανά τμήμα), το κλείσιμο σχολείων και την –επίσης– συγχώνευση τμημάτων κατευθύνσεων στα ΕΠΑΛ, ενώ παράλληλα τα σχολεία ασφυκτιούν οικονομικά λόγω υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι τρεις ΕΛΜΕ, οι ενώσεις γονέων, οι μαθητές της Δυτικής Αθήνας έδωσαν, εκτός από το βροντερό «παρών» τους, τη διαβεβαίωση πως θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο της ενότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Σχολείο «Αλληλεγγύης» στη Νίκαια
Ποιοτική εκπαίδευση, δημόσια και ελεύθερη για όλους προσπαθούν να οικοδομήσουν στη Νίκαια μέσω της λειτουργίας του σχολείου Αλληλεγγύης. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τους μαθητές μας που παρότι θέλουν, αν δεν τους βοηθήσουμε με μια ενισχυτική διδασκαλία που δεν υπάρχει πια στο δημόσιο σχολείο, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν. Και το χειρότερο, δεν μπορούμε πια να βλέπουμε παιδιά να νιώθουν ότι δεν έχουν μέλλον, ότι τσάμπα προσπαθούν, ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Τους λέμε ένα ηχηρό Υπάρχει Ελπίδα. Τους λέμε ότι δεν είναι μόνα τους, ότι θα παλέψουμε μαζί τους να ανατρέψουμε όλα αυτά που τους κόβουν το μέλλον, την ελπίδα», δήλωσε την περασμένη Δευτέρα, η πρόεδρος της Ένωσης συλλόγων Γονέων Νίκαιας Ελένη Παπαδοπούλου, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης-συνέλευσης γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών που πραγματοποιήθηκε στο 11ο γυμνάσιο Νίκαιας.
Το Σχολείο Αλληλεγγύης στη Νίκαια δέχεται μαθητές και από άλλες περιοχές όπου δεν έχουνε στηθεί παρόμοιες δομές και υπάρχει ανάγκη. Όπως ανάγκη υπάρχει και από εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν κυρίως για τα μαθήματα κατεύθυνσης (φυσική-μαθηματικά) για την Γ’ Λυκείου. Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 6942706867-6977921066.

Λ.Α.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!