Του Δημήτρη Μαλλίνη. Στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Κύπρου, Σταγειρίτη και Λ. Τσάμη και πίσω από το παλαιό Lidl της περιοχής, βρίσκεται το ρέμα Καραμελίτσα το οποίο ονομάστηκε έτσι λόγω του ότι παλαιότερα λειτουργούσε εκεί ο παιδικός σταθμός «Καραμελίτσα».

Το ρέμα αυτό σε συνδυασμό με τα ρέματα Σταγειρίτη, Ελαιόρεμα και ρέμα Τσέλιου αποτελεί με την πανίδα και τη χλωρίδα του, ένα φυσικό οικοσύστημα με καθοριστικό ρόλο στο μικροκλίμα της περιοχής, δεκάδες χρόνια τώρα.
Ενώ, λοιπόν, αυτές τις ημέρες με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής ετοιμαζόταν ο καθαρισμός και η ανάδειξή του σε χώρο αναψυχής και άσκησής τους, με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο οικόπεδο αυτό (Ο.Τ. 142), πρόκειται να χτιστεί πολυώροφη οικοδομή , αφού με περίεργες και αδιαφανείς διαδικασίες, πρώτα το ρέμα αποχαρακτηρίζεται ως ανενεργό και ενώ αποτυπώνονταν στα αρχικά τοπογραφικά σχεδιαγράμματα της πράξης εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου, ξαφνικά εξαφανίζεται από τους πολεοδομικούς τοπογραφικούς χάρτες και πλέον παραδίδεται έτοιμο στη βορά της τσιμεντοποίησής του.
Η όλη διαδικασία βρίσκει τους κατοίκους τελείως αντίθετους και απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των νομίμων διαδικασιών και καταπάτησης των ολίγων τετραγωνικών πρασίνου που απέμεινε σε αυτή τη δύσμοιρη πόλη.

* Ο Δημήτρης Μαλλίνης είναι κάτοικος της περιοχής
και μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Ρέματος

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!