Kαλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου. Σπάω το κεφάλι μου, πού θα γύρει το θέμα της διπλή ταρίφας, στο λατρευτικό για τα Άγια Πάθη ή στο εκλογικό, για τα πάθη του λαού και τις εκλογές που έρχονται. Τέλος πάντων, σήμερα θα γελάσετε θέλουν δεν θέλουν οι εχθροί μας, δεξιοί και αριστεροί!

Πάνε που λέτε οι ωραίες ενωτικές δράσεις του λαού, το Σύνταγμα, οι Αγανακτισμένοι, οι μούντζες, τα γιαουρτώματα, τα μαδέρια, τα χημικά κ.λπ. Τώρα, ξανά τα μαγαζάκια της Αριστεράς μπροστά με την πραμάτεια τους! Τα φυλλάδια, τα προγράμματα, οι υποψήφιοι, τα γκάλοπ κ.λπ. και η ζωή δεν τραβάει την ανηφόρα, στον Άδη κατεβαίνει με το σταυρό του μαρτυρίου (μνημόνια, τρόικες κ.λπ.) στην πλάτη του λαού! Ελπίζω να μη βγούνε τα μαδέρια τύπου «ΠΑΜΕ» στις εκλογές και γίνει της Τασκένδης εδώ!

Τι θα κάνουμε στις εκλογές, με ρωτάνε οι πελάτες και τα συντρόφια της Πρωτοβουλίας Αμπελοκήπων. Πρώτα θα απολαύσουμε εκλογές στην Τ.V. Στα γιαουρτώματα θα δηλώσουμε «παρών». Και όπως έλεγε η αδυναμία μου, ο Χαρίλαος, «θα συμβουλευτούμε την παραμονή των εκλογών το μαξιλάρι μας και θα ψηφίσουμε»! Και σε εκβιασμούς δεν υποκύπτουμε, προσθέτω. Όταν επιστρέφω, που λέτε, από «ταρίφες» ή όπως προχτές από συνδιασκέψεις της Αριστεράς και για να μην τραβήξω για καμιά βουτιά στο Φάληρο (με ό,τι αποτέλεσμα) ανοίγω το κουτί (Τ.V.) και να ’σου μπροστά μου «οι ανατροπές», οι κουβέντες για τις εκλογές και τα πρόσωπα! Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Συνεχίζονται οι μεταγραφές στα κόμματα, ενώ το ΛΑΟΣ παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού φεύγουν για τη Συγγρού οι ακροδεξιοί επιθετικοί Βορίδης και Άδωνις και έρχονται ο κεντρικός μέσος Κύρτσος και στο κέντρο της άμυνας η Βάνα Μπάρμπα: «Mόνο πάνω από το σώμα μου θα περάσετε για να βάλετε γκολ»! (Αχ, Βάνα μου, η αυτοθυσία σου, είναι το όνειρο κάθε πελάτη μου και ολόκληρου του κίτρινου στόλου).
Στα πρώην μεγάλα κόμματα, τα μνημονιακά ρετάλια φεύγουν και επανακάμπτουν για τις εκλογές! Από τα πράσινα ρετάλια κάτι τσιμπάει και η Αριστερά! Αλλά, πελάτη μου, όπως έλεγε η γιαγιά μου «η κουρελού ποτέ δεν θα γίνει το υφαντό για το γάμο της νύφης»!
Ο Άδωνις ερωτώμενος απαντά για την ανάπτυξη: «Πρώτα πρέπει να κλείσουν κάποιοι οργανισμοί. Π.χ. τι τον θέλουμε τον ΟΣΕ, μας βάζει 1 δισ. μέσα το χρόνο. Πιο φθηνά θα μας ερχότανε να στέλνουμε τον κάθε επιβάτη με ταξί στο χωριό του». Εμάς τους ταρίφες μάς συμφέρει, Άδωνι, αλλά την σιδηροδρομική γραμμή τι θα την κάνουμε; «Περιπατητικό μονοπάτι για να πηγαίνουν οι χριστιανοί στην Αγία Σοφία». Και τα βαγονέτα; «Χώρους εγκλεισμού μεταναστών με εναλλαγή εικόνων και πόλεων». Έλα στα συγκαλά σου, μη βάζεις ιδέες στο Χρυσοχοΐδη, άγιες ημέρες!
Πάμε τώρα στα δικά μας.
Η κυρία στην Αχαρνών, μπουκάρει φουριόζα!
– Γλυφάδα παρακαλώ.
– Κάτι μου θυμίζετε. Μήπως ήσασταν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ψηφίζατε Βαγγέλη;
– Εγώ παιδί μου; Δεν το ’κοβα καλύτερα και ξεσπάει στα γέλια.
– Ναι, γιατί κάποιοι ψήφισαν καμιά δεκαριά φορές.
– Ταξιτζή, ΠΑΣΟΚ ψηφίζεις, σταμάτα να κατέβω… και μένω κάγκελο.
– Όχι, είπα να σας πειράξω. Τι θα ψηφίσουμε κυρία;
– Χρυσή Αυγή καρφωτό… και μου φεύγει το τιμόνι από τα χέρια.
– Γιατί καλέ, φασισμό θέλετε;
– Φασισμό, ξεφασισμό, αυτοί καθαρίζουν το κέντρο από τους μαύρους. Εμείς ήμασταν παλιοί έμποροι και τώρα είναι τα παιδιά μου. Ε, λοιπόν, κινδυνεύουν να κλείσουν. Να, τώρα πηγαίνω στη Γλυφάδα να στηρίξω τον γιο μου, γιατί χρωστάει και φοβάμαι μην κάνει καμία τρέλα!
– Τα προβλήματα λύνονται με πολιτική κυρία και όχι με τη βία.
– Και γιατί δεν τα λύσανε;
– Δεν θέλουν.
– Ε, ωραία, η Χρυσή Αυγή θέλει.
– Κυρία, μη φτάνετε στα άκρα.
– Αυτό μου λένε και τα παιδιά μου. Ωραία και τι να ψηφίσουμε; Και με στριμώχνει.
– Εγώ είμαι αριστερός.
– Αφού και αυτοί είναι χίλια κομμάτια!
– Προσπαθούν να τα βρούνε.
– Παιδί μου, αυτοί τρώγονται σαν τα σκυλιά.
– Το ξέρω. Διάλεξε μια απ’ όλες και ψήφισε.
– Χαμένη θα πάει, αλλά θα το σκεφτώ.
– Γεια σου κυρία μου, καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση στη χώρα!
Φιλάκια!

Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!