Δεν έβρεχε. Επαναλαμβανόταν ο κατακλυσμός του Νώε.

Παρασκευή πρωί, 22 Φλεβάρη. Βροντές, αστραπές, κεραυνοί, χαλάζι, μπόρα, πλημμύρα. Αυτός πήγαινε το κοριτσάκι του σχολείο. Κρατούσε με το ένα χέρι το παιδί που φορούσε μια πράσινη σακούλα σκουπιδιών σαν αδιάβροχο και ο ίδιος με ένα φτηνό μπουφάν με κουκούλα κρατούσε από το άλλο χέρι μέσα σε σακούλα σουπερμάρκετ τη σχολική τσαντούλα της μικρής μαθήτριας. Περιμένοντας κάτω από ένα στέγαστρο να ανάψει το πράσινο για τους πεζούς στο φανάρι, ο Πακιστανός με τις ομπρέλες πλησίασε με το εμπόρευμά του. Από το μπαλκόνι μου, σκέφτηκα ότι ήταν ο από μηχανής θεός. Αλλά, δεν. Μετά από μία σύντομη συνομιλία, άπραγος ο μικροπωλητής κινήθηκε προς ένα άλλο ασκεπές ζευγάρι. Ο μπαμπάς με τη μικρή πέρασαν τσαλαβουτώντας στα νερά απέναντι και τους έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Μπορεί να μην είχε ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του, αλλά η καρδιά του ήταν γεμάτη. Έστω με βρεγμένα παπούτσια και καλτσούλες, το γλυκό του δεν θα έχανε το μάθημα. Και η βρόχα έπιπτε ράιτ θρου… σ’ αυτό τον κόσμο, που πιστεύει στο θεό της αδικίας, που σε μερικούς δίνει τζιπ για να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και σε άλλους ούτε μια ομπρέλα!

Μουσκεμένος,
Γκαούρ

 

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

«Ο Βασίλης Τσιτσάνης αλλάζοντας το τραγούδι άνοιγε κι ένα δρόμο για τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας, σε μια κατεύθυνση λαϊκή και προοδευτική…»
Την Κυριακή, 24/2/13, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Ελ. Βενιζέλου 15), ο Στέλιος Ελληνιάδης θα μιλήσει για το φαινόμενο Βασίλης Τσιτσάνης και οι «Φίλοι του Στέλιου» με την Εύα Ξένου θα παίξουν τραγούδια του δημουργού. Είσοδος ελεύθερη.

Η Ρωγμή…

«Τρία πρόσωπα, μια οικογένεια, τρεις γενιές, και ταυτόχρονα η ιστορία της Ελλάδας του εικοστού αιώνα, όπως γράφτηκε από τους εξεγερμένους αγρότες του ’20 μέχρι τη γενιά του Πολυτεχνείου, αλλά και όπως γράφεται από τους σύγχρονους νέους…»
Στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 -από Πατησίων 101) την Τετάρτη, 27/2/13, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου Η ρωγμή (εκδ. Καστανιώτης, 2012) από τον Στέλιο Ελληνιάδη και τον συγγραφέα Γιώργο Κακούρο. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Μαυροματάκη και Βασίλης Χατζηδημητράκης. Την εκδήλωση επιμελείται και συντονίζει η σκηνοθέτις Αθηνά Κεφαλά. Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!