Την οργή του κόσμου αντιμετώπισαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Άννα Διαμαντοπούλου

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Άννα Διαμαντοπούλου. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να αντιμετωπιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Γ. Μυλόπουλος, μια μέρα πριν από την έναρξη της συζήτησης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, επρόκειτο να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, παιδεία… μαχών, με «εκλεκτούς» προσκεκλημένους τον υπουργό Άμυνας και την υπουργό Παιδείας. Στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης, όμως, πέρα απ’ τους επισήμους, συγκεντρώθηκαν από νωρίς και απλοί πολίτες της Θεσσαλονίκης, για να υποδεχθούν, με τον κατάλληλο τρόπο, τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματίων και Αριστερών Οργανώσεων.
Γρήγορα η περιοχή γέμισε με δυνάμεις των ΜΑΤ και αρκετούς ασφαλίτες, με σκοπό να απωθηθούν οι συγκεντρωμένοι. Τελικά, τα δύο κυβερνητικά στελέχη εισήλθαν στο χώρο τής εκδήλωσης, αλλά αποδοκιμάστηκαν ακόμη και από τους ενοίκους των γύρω πολυκατοικιών που είχαν βγει στα μπαλκόνια. Το σύνθημα «θα είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού, θα γίνουμε ο τρόμος τού κάθε υπουργού», ακούγεται πλέον σε κάθε δημόσια εμφάνιση κυβερνητικών στελεχών.
Η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει. Με κάθε ευκαιρία οι πολίτες δείχνουν στους προδότες του ελληνικού λαού, που παρέδωσαν τη χώρα στους τοκογλύφους του ΔΝΤ και οδηγούν την κοινωνία στον μεσαίωνα, ότι είναι ανεπιθύμητοι και πρέπει να φύγουν.

«Αφιλόξενα» εγκαίνια
Έτσι ερμηνεύεται και η απόφαση της υπουργού Παιδείας να μην παραστεί στην τελετή αγιασμού για τη θεμελίωση του πρώτου «πράσινου» σχολείου της Θεσσαλονίκης, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, την περασμένη Τρίτη. Εκεί την περίμεναν δεκάδες γονείς, δάσκαλοι, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, με συνθήματα και πανό.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η κ. Διαμαντοπούλου ακυρώνει προγραμματισμένο της ραντεβού, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Η προηγούμενη φορά ήταν στο Φεστιβάλ Παιδείας με θέμα: «Πόλος εκπαίδευσης, η Θεσσαλονίκη των Βαλκανίων» που διοργάνωναν οι εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.
Οι διαδηλωτές με κεντρικά συνθήματα: «Όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, όχι στο σχολείο του ΔΝΤ» προσπάθησαν να δώσουν το δικό τους χρώμα στην τελετή αγιασμού. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «κάνουν φιέστες για “πράσινα” σχολεία και εμείς βλέπουμε απολύσεις χιλιάδων ωρομισθίων εκπαιδευτικών, εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολείων, 30 παιδιά ανά τάξη, κόψιμο μισθών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και προσλήψεών».
Το «παρών» στη θεμελίωση του κτιρίου, με προϋπολογισμό 4.550.000 ευρώ, έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Παναγιώτης Κερχουλάς, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και διευθυντές Εκπαίδευσης.                

Α.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!