Συνέντευξη Τύπου δίνουν οι εργαζόμενοι την Τετάρτη

Η κατάσταση στον τομέα της επαγγελματικής αλλά και της δημόσιας Υγείας και ασφάλειας έχει χειροτερέψει, προκύπτουν νέες ιδιαιτερότητες και ανάγκες για το σχεδιασμό της πρόληψης λόγω των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις και την οικονομική κρίση, αλλά την ίδια στιγμή είναι άμεσα ορατός ο κίνδυνος κλεισίματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ).
Αυτό επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου και καλούν σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη 24/7 για να αναδείξουν με στοιχεία την κατάσταση.
Το σωματείο των εργαζομένων επιρρίπτει ευθύνες στους ιδρυτικούς του φορείς που είναι η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ, αλλά και στην κυβέρνηση για την οικονομική αδυναμία του ΕΛΙΝΥΑΕ που του στερεί τη δυνατότητα να λειτουργήσει με βάση τους καταστατικούς του στόχους, αλλά και για τον προσανατολισμό του έργου του, την διαχείριση των πόρων κ.λπ.
Ιδιαίτερα στέκονται στη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που ως εργοδότης κρατά επί μήνες εργαζόμενους σε ομηρία, απλήρωτους, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!