Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας δηλώνουν αποφασισμένοι να σταθούν δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.

Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο τους αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τη δουλειά μας και τη συμμετοχή μας στους κοινωνικούς αγώνες θα παλέψουμε, όχι μόνο για να διασώσουμε τις δομές μας, που οι -ουσιαστικά άνω του 75%- περικοπές έχουν τσακίσει με αποτέλεσμα να οδεύουν προς το οριστικό κλείσιμο, αλλά για να συμβάλουμε ενεργά στην ανατροπή μιας ενιαίας ζοφερής πραγματικότητας, που οδηγεί τον άνθρωπο σε υλική, συναισθηματική και πνευματική εξαθλίωση».
Με αυτό το σκεπτικό, το Σωματείο εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών καλεί στις σημερινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας παράλληλα ότι:
«Παλεύουμε για:
• Δημοκρατία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη.
• Άμεση και προς όφελος του λαού καταγγελία της απεχθούς δανειακής σύμβασης, που έχει υπογραφεί με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
• Άμεση απόσυρση όλων των αντεργατικών νόμων και μέτρων.
• Δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας για όλους τους κατοίκους της χώρας.
• Όλα τα Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά στον ελληνικό λαό, όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και ενισχυμένοι με νέο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.
• Επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης, με πρόβλεψη ενιαίου πλαισίου δημοσίου χαρακτήρα.
• Άμεση καταβολή στα Κέντρα Πρόληψης των οφειλομένων των τριών τελευταίων ετών από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών και ΟΚΑΝΑ, που ως σύνολο ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
• Να μην πωληθεί ούτε σπιθαμή εθνικού πλούτου σε ιδιώτες. Τον πλούτο, τον οποίο ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει συλλογικά προς όφελός του, για να σταθεί ξανά με αξιοπρέπεια στα δικά του πόδια».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!