«Καίνε» πολλούς οι υποθέσεις του ΟΛΑΘ που έχουν φτάσει στον εισαγγελέα

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης (ΟΛΑΘ). Και δεν αφορά μόνο το νέο νόμο του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σκορδά που ρυθμίζει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο οποίος κατατέθηκε στις 10 Απριλίου και μεταξύ άλλων προβλέπει τη μεταφορά της εποπτείας του Οργανισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης που προς το παρόν εποπτεύει τον ΟΛΑΘ, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κάνει φύλλο και φτερό τον Οργανισμό. Άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από το χώρο των λαϊκών αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν ύστερα από ανώνυμη καταγγελία σχετικά με τη λαϊκή αγορά στην Ασπροβάλτα. Μια λαϊκή που «στήθηκε νύχτα» χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Βέβαια, μετά την καταγγελία ο πρόεδρος του ΟΛΑΘ Μιχάλης Πάππου επιχείρησε να τα μαζέψει, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Σύμφωνα με την πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης, ο ΟΛΑΘ εκτός από το «στήσιμο» της λαϊκής της Ασπροβάλτας ελέγχεται και για 80 περίπου άδειες που έχουν εκδοθεί παράνομα. Οι υποθέσεις αυτές έχουν φτάσει στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.
Το οξύμωρο είναι ότι ο Μ. Πάππου επιχειρεί με το πρόσχημα της «μη νομιμότητας» και μέσω εξωδίκων προς τους δήμους να διαλύσει τις αγορές Χωρίς Μεσάζοντες, την ίδια στιγμή που έχει επιχειρήσει να «στήσει» μια ολόκληρη λαϊκή.
Έγκυρες πληροφορίες από το χώρο των λαϊκών αναφέρουν ότι τοποθετούνται πωλητές στις Λαϊκές με τρόπο αδιαφανή, χωρίς μοριοδότηση, ενώ έχουν παρουσιαστεί και περιπτώσεις που η μοριοδότηση «ανατράπηκε» για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα γαλάζια συμφέροντα.
Φαίνεται ότι ο Μ. Πάππου θέλει να χειραγωγήσει τις λαϊκές Χωρίς Μεσάζοντες για να περνάνε οι παραγωγοί από το γραφείο του, ώστε να τοποθετηθούν στις λαϊκές που διοικεί με τον τρόπο που «γνωρίζει». Άλλωστε, επιχείρησε να δημιουργήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τη δική του στρατιά πωλητών με τη διάθεση 250 αδειών. Κίνηση που τελικά μπλοκαρίστηκε. Ίσως να τον ενοχλεί και το ότι δεν θα μπορεί να… βγαίνει φωτογραφίες με τους παραγωγούς που πουλάνε τα προϊόντα τους, όπως έκανε με τους παραγωγούς του ΟΛΑΘ που διένειμαν δωρεάν προϊόντα την περίοδο των περασμένων Χριστουγέννων. Όταν συνωστιζόταν μαζί με άλλους γαλάζιους παράγοντες μπροστά από το φωτογραφικό φακό με φόντο τις ουρές των απόρων που έσπευδαν για μια σακούλα λαχανικά. Για τέτοια κοινωνική ευαισθησία μιλάμε.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ, δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών με την παράταξη Δανιηλίδη, ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί και προσπαθεί με κάθε μέσο να διατηρήσει την καρέκλα που του παραχώρησε ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης που τον διόρισε. Έχει ρίξει γέφυρες στα γαλάζια συνδικαλιστικά στελέχη (του περιβάλλοντος Ψωμιάδη) του χώρου των λαϊκών προσπαθώντας να βρει στηρίγματα και ταυτόχρονα έχει και το βραχνά των ελεγκτών του Δημοσίου.
Η συγκυβέρνηση με γαλάζιους και πράσινους κόκκους, εκτός από το κυβερνητικό «συνεργάζεται» άψογα και σε άλλα επίπεδα. Και από ό,τι φαίνεται πάντοτε ακολουθώντας τις ίδιες πρακτικές.
Για την ιστορία, ο ΟΛΑΘ ιδρύθηκε όταν στο υπουργείο Ανάπτυξης ήταν ο Άκης. Πρόεδροί του έχουν διατελέσει κατά σειρά ο «νομάρχης της καρδιάς μας», Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Γιώργος Τσαμασλής, ο Χρήστος Κουτράκης και εσχάτως ο Μιχάλης Πάππου ως τελευταίος έως τώρα εκλεκτός της γαλαζοπράσινης συμμαχίας.

Αιχμηρός λαϊκιστής

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!