Κάτι κάνουμε λάθος;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 2.000 διαδηλωτές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική.

Πολλοί από τους συγκεντρωθέντες κρέμασαν συμβολικά στα μεταλλικά κιγκλιδώματα του υπουργείου λογαριασμούς και φωτοτυπίες λογαριασμών της ΔΕΗ, θέλοντας έτσι να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη είσπραξη του Eιδικού Tέλους Aκινήτων, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές χτυπούσαν κατσαρόλες και φώναζαν συνθήματα, ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, με οργανωτική επιτροπή τους παραγωγούς και τον ιδιοκτήτη του Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Και κάπου εδώ ξεκίνησαν τα παράδοξα. «Φτάνει πια. Μας εξαθλιώσατε. Δεν μας αξίζει. Δεν κλέψαμε. Δουλέψαμε. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά», φώναζαν οι διαδηλωτές. «Μην φωνάζετε αντικυβερνητικά συνθήματα» απαντούσαν οι διοργανωτές. Σε τακτά, μάλιστα, χρονικά διαστήματα ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Θεσσαλονίκη, κ. Διαμαντόπουλος,τόνιζε ότι η διαμαρτυρία είναι τόσο επιτυχημένη γιατί δεν έχει ταξικό και πολιτικό χαρακτήρα (sic), αλλά αφορά το πιο σημαντικό ζήτημα της εποχής.
Άλλωστε ως τέτοια είχε προπαγανδιστεί όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ στις εισόδους των πολυκατοικιών είχαν κολληθεί και τα ανάλογα φυλλάδια. Και αν την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Πύργο συγκεντρώθηκαν μόλις 60 άτομα στο κάλεσμα των Αγανακτισμένων, χθες ο κόσμος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Βέβαια δεν υπήρχαν συνελεύσεις, επόμενα ραντεβού και πολύ κουβέντα. Υπήρχαν όμως χιλιάδες λογαριασμοί στα κάγκελα του υπουργείου και κόσμος που πέρα από την αγαπημένη του συνήθεια να ακούει τον γνωστό πράσινο σταθμό, δεν γνώριζε μάλλον μέχρι την Τετάρτη κατά πού πέφτει το υπουργείο στο οποίο καταλήγουν όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η Θεσσαλονίκη, λοιπόν, με τις όποιες ιδιαιτερότητες κάτι δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες. Πάνω από 20.000 διαδηλωτές στην καλά οργανωμένη διαδήλωση για τις Σκουριές, 2.000 άτομα σε μια δεξιά σαχλαμαρίτσα που όμως απελευθερώνει τελικά τη δυναμική του κόσμου, την ίδια ώρα που η αντιρατσιστική διαδήλωση των ΕΛΜΕ που έγινε την ίδια ώρα δεν μάζεψε περισσότερους από 500 αριστερούς συνδικαλιστές.
Κάτι κάνουμε λάθος;

Κ.Μ.

Σχόλια

Exit mobile version