Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που πάρθηκε με πλειοψηφία και όχι ομοφωνία (καταψήφισαν Τουρκία και Βραζιλία, απείχε ο Λίβανος) για πρόσθετες κυρώσεις αποτελεί μόνο την εμφανή πλευρά μιας πολιτικής στραγγαλισμού του Ιράν επειδή «δεν συνεμορφώθη με τας υποδείξεις».

Στην άλλη, την αθέατη πλευρά, χωρίς νομότυπα προσχήματα, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν ένα δολοφονικό πόλεμο φθοράς κατά παράβαση κάθε διεθνούς νομικού πλαισίου. Από τις απειλές για βομβαρδισμό του Ιράν που αποτελούν ρουτίνα στο Τελ Αβίβ έως τις ανομολόγητες από τη Δύση δολοφονίες και απαγωγές επιστημόνων που εργάζονται στο πρόγραμμα του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ABC, τον περασμένο Μάρτιο, ο πυρηνικός φυσικός Σαχράμ Αμίρι που είχε εξαφανιστεί από τον Ιούνιο του 2009 κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού ταξιδιού στη Σαουδική Αραβία, συνεργαζόταν με τη CIA στις ΗΠΑ. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι παράγοντες των μυστικών υπηρεσιών θεωρούσαν μεγάλη επιτυχία το γεγονός που προέκυψε μετά από «μια σχεδιασμένη από καιρό επιχείρηση της CIA να πείσει τον Αμίρι να καταφύγει στη Δύση».
Από την πλευρά του Ιράν, η κυβέρνηση είχε ήδη καταγγείλει την εξαφάνιση του Αμίρι ως απαγωγή από τις ΗΠΑ σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας.
Το μυστήριο λύνεται ξαφνικά στις 8 Ιουνίου, με ένα βίντεο που φτάνει στα μέσα ενημέρωσης και δείχνει τον καθηγητή να ζητάει βοήθεια από τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις για να απελευθερωθεί από τους Αμερικανούς που τον έχουν απαγάγει και τον κρατούν υπό περιορισμό στο Τούσον της Αριζόνας.
Η περίπτωση του Αμίρι δεν είναι η μοναδική. Έχει προηγηθεί η «αυτομόληση» του πρώην υφυπουργού Άμυνας του Ιράν Αλί Ρεζά Ασγκαρί, που εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν στην Τουρκία. Αλλά και η δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μασούντ αλ-Μοχαμαντί με βόμβα τηλεχειρισμού έξω από το σπίτι του, τον περασμένο Ιανουάριο, στην Τεχεράνη. Σύμφωνα δε με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ (7 Οκτωβρίου 2009) υπάρχει και άλλος Ιρανός επιστήμονας που εξαφανίστηκε ενώ ήταν στη Γεωργία.
Ο βασανισμός και η δολοφονία του Παλαιστίνιου Μαχμούτ αλ-Μαμπούχ από πολυμελή ομάδα εκτελεστών της ισραηλινής Μοσάντ στο Ντουμπάι, που αποκαλύφτηκε και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον αραβικό κόσμο και την ηγεσία του εμιράτου, αλλά αναστάτωσε και πολλές κυβερνήσεις επειδή οι δολοφόνοι έδρασαν με διαβατήρια δυτικών κρατών που είχαν αφαιρέσει από τους κατόχους τους, είναι μέρος του γενικότερου αμερικανο-ισραηλινού σχεδίου για την υπονόμευση των κρατών της Μέσης Ανατολής και συμπεριλαμβάνει απαγωγές και εξόντωση στελεχών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και του Ιράν.
Ως γνωστόν, πρόκειται για δημοκρατικές δολοφονίες και απαγωγές.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!