Έξι μήνες απλήρωτοι

Η προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα είναι ένα από τα σημαντικότερα υγροτοπικά συστήματα της Ευρώπης. Σε έκταση 338 τ.χλμ. βρίσκονται 24 τύποι οικοτόπων με αμέτρητα σπάνια είδη φυτών και ζώων. Η περιοχή εντάχθηκε το 1974 στους Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Σύμβασης Ramsar.

Δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να είναι ένας παράδεισος φυσικής ομορφιάς και γαλήνης, ιδανικός για αναψυχή… Ένα παράδειγμα οικολογικής, αειφορικής, βιώσιμης και κερδοφόρας ανάπτυξης… Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα η περιοχή είναι μία από τις αποδοτικότερες στην παραγωγή μυδιών και ρυζιού παγκοσμίως!

Αλλά η κυβέρνηση έδειξε πόσο εννοούσε όσα έλεγε προεκλογικά. Παράνομες δραστηριότητες όπως υλοτομία, κυνήγι, αμμοληψίες, απόρριψη μπαζών και βιομηχανικών αποβλήτων έρχονται να συμπληρώσουν την έλλειψη γνώσεων και ευαισθησίας των ντόπιων (π.χ. υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων) οδηγώντας στη συνεχή επιβάρυνση του τοπίου. Εδώ και χρόνια το κράτος στέρησε από τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα χρηματοδότηση και αρμοδιότητες αλλά τον τελευταίο καιρό ξεπέρασε κάθε όριο!

Οι εργαζόμενοι του φορέα έχουν να πληρωθούν 6 μήνες και παρόλα αυτά συνεχίζουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα αλλάξει…

 

Στη Δικαιοσύνη τα σκάνδαλα του δήμου

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 46χρονος πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο επί 18 έτη υπάλληλος του δήμου, αποδέχθηκε μέρος της ευθύνης για την υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων από την Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσε «άνωθεν εντολές», αφού κατονόμασε υψηλόβαθμο, εν ενεργεία, στέλεχος του δήμου ως εγκέφαλο της υπεξαίρεσης. Το ποσό της υπεξαίρεσης μέχρι στιγμής αγγίζει τα 23,5 εκατ. ευρώ, για το διάστημα από το 1998 έως το 2007.

Στον ίδιο αναλογούσε ως «μίζα» ένα μέρος του ποσού, ενώ η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

 

Μείωση τιμών, αλλά…

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ανακοίνωσε την απόσυρση της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου κατά 100%, αλλά η τιμή του βασικού εισιτηρίου παραμένει αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πριν. Επιπλέον, ενώ για την αύξηση αυτή η διοίκηση του ΟΑΣΘ ενημερώνει ακόμα και σήμερα, καθημερινά, μέσα στα λεωφορεία και τους τηλεματικoύς πίνακες των στάσεων, η ανακοίνωση για την ακύρωση έγινε μέσω ενός απλού δελτίου Τύπου, δίχως να ενημερωθούν σε ανάλογο βαθμό οι πολίτες με αποτέλεσμα πολλοί ακόμα να πληρώνουν εισιτήρια αυξημένα κατά 100-120%.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!