Το Σάββατο που μας πέρασε στην πολιτική-πολιτιστική λέσχη Αντίπερα Όχθη έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων της ΚΟΕ, του Γιώργου Θεοδωρόπουλου για την Α’ Θεσσαλονίκης και της Ειρήνης-Αιμιλίας Τσέλου για τη Β’ Θεσσαλονίκης.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική γεμίζοντας την αίθουσα. Σημαντική και η υποστήριξη από τους συνυποψήφιους, που με την παρουσία τους απέδειξαν ότι η «ομάδα» ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προχωρά συσπειρωμένη προς την εκλογική αναμέτρηση. Χαιρέτησαν οι: Γ. Αμμανατίδης, Λ. Αρβανίτης, Γ. Αρχοντόπουλος, Γ. Ιεραπετριτάκη, Σ. Κερσανίδης, Μ. Μοναστηρίδης, Χ. Ξεφτέρης και Δ. Χαραλαμπίδου. Τον χαιρετισμό του έστειλε και ο Τάσος Κουράκης που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Ο Μανώλης Κατριβάνος αν και για λόγους εκλογικού νόμου δεν μπόρεσε να είναι υποψήφιος ήταν εκεί και χαιρέτησε.
Την κουβέντα άνοιξε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος μεταφέροντας το θετικό ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Η εικόνα που μας μετέφερε ο ίδιος από τις παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, εργοτάξια, νοσοκομεία, τράπεζες, δήμους, λαϊκές αγορές, στην ΕΛΒΟ, στα Ελληνικά Πετρέλαια, αντανακλά τη διάθεση του κόσμου να στηρίξει την Αριστερά, ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Εκφράζοντας έτσι όχι μόνο την αγανάκτησή του αλλά και την ελπίδα του για τη διέξοδο της χώρας από την κατάσταση στην οποία την έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Επίσης, τόνισε, ότι η επόμενη μέρα θα είναι ελπιδοφόρα αλλά και δύσκολη με την έννοια ότι η Αριστερά θα κληθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στο ίδιο κλίμα ακολούθησε η Ειρήνη-Αιμιλία Τσέλου μεταφέροντάς μας και εκείνη τη δική της εικόνα από τα χωριά της Β’ Θεσσαλονίκης. Το αγκάλιασμα που δέχτηκε από τα δύσκολα ακροατήρια των χωριών ήταν αυτό που την οδήγησε στο να ξεπεράσει το άγχος του πρωτάρη και να οπλιστεί με δύναμη. Όπως τόνισε και η ίδια «Πολλοί νέοι άνθρωποι των χωριών θα στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια κατάσταση στην οποία η χώρα είναι υπό κατοχή, οι εκλογές αποκτούν ειδικό χαρακτήρα. Το “ή εμείς ή αυτοί” είναι πιο πραγματικό από ποτέ. Η Αριστερά ενωμένη πρέπει να παλέψει προς την κατεύθυνση της πραγματικής δημοκρατίας, της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας».
Μέσα σ’ ένα κλίμα χαλαρής κουβέντας μίλησαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, καθώς και ο κόσμος που ήρθε να δηλώσει έμπρακτα τη στήριξή του. Η πλατύτητα των ανθρώπων που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι εικόνες που μετέφερε ο καθένας από τον δικό του ξεχωριστό εργασιακό χώρο πυροδότησαν τη συζήτηση που διήρκησε αρκετές ώρες. Τέλος, στην παρουσίαση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν μέλη και άλλων συλλογικοτήτων (Σπίθα, Άρδην) καθώς και ανένταχτος κόσμος.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!