Ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση.

Στην τελική ευθεία για τη σύντομη αλλά κρίσιμη μάχη των εκλογών μπαίνει το συμμαχικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο μετά την προχτεσινή προκήρυξή τους για τις 6 Μάη, ενώ το μαύρο μέτωπο των ντόπιων Κουίσλινγκ και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, συνεπικουρούμενο από τις ανοιχτές επεμβάσεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε. στην εκλογική διαδικασία, στρέφεται πλέον δίχως προσχήματα εναντίον της Αριστεράς. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων με βάση και τις προτάσεις των τοπικών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, ενώ χτες ήδη ανακοινώθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες. Ακόμη και τώρα, πάντως, συνεχίζεται η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση του συμμαχικού σχήματος με ιστορικά στελέχη της Αριστεράς.
Ο Α. Τσίπρας και μια σειρά στελέχη του ΣΥΝ (Ν. Βούτσης, Γ. Μηλιός κ.ά.) θα είναι υποψήφιοι στην Α΄ Αθήνας, όπως και ο μέχρι σήμερα βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ στη Γραμματεία του σχήματος Γ. Νικολακάκης, η Μ. Μπόλαρη (ΔΕΑ), η Α. Σαπουνά (ΑΚΟΑ), ο Ν. Μπουζάνης (ΔΗΚΚΙ) κ.λπ. Στη Β΄ Αθήνας ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες της Σ. Σακοράφα, των ανένταχτων Νίκου Μανιού, Νάντιας Βαλαβάνη, Βασιλικής Κατριβάνου, στελεχών του ΣΥΝ όπως οι Δ. Στρατούλης, Κ. Ήσυχος κ.ά., καθώς και εκπροσώπων συνιστωσών όπως ο Γ. Παπαϊωάννου (ΚΟΕ) και ο Α. Νταβανέλος (ΔΕΑ). Στο υπόλοιπο Αττικής ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων ως υποψήφιοι ο Α. Μητρόπουλος, ο Γ. Πάντζας (ΔΗΚΚΙ), η Ε. Σωτηρίου (ΚΟΕ), ο Γ. Λάππας (ΚΕΔΑ). Στην Α΄ Πειραιά θα είναι υποψήφιοι ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, η Λ. Φράγκου (ΣΥΝ), ο Γρ. Μανουσάκης (ΚΟΕ), ενώ στη Β΄ Πειραιά οι Π. Λαφαζάνης, Ε. Καρακώστα, Κ. Παπαδόπουλος κ.ά. Εξάλλου, στην Α΄ Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων οι υποψηφιότητες του νυν βουλευτή Τ. Κουράκη, του περιφερειακού συμβούλου Γ. Θεοδωρόπουλου (ΚΟΕ), του πανεπιστημιακού Α. Μπένου, του κριτικού κινηματογράφου Σ. Κερσανίδη, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης της βουλευτή Λ. Αμμανατίδου, της φοιτήτριας Ε. Τσέλιου και του γιατρού Σ. Πλωμαρίτη.
Ταυτόχρονα η Επιτροπή Συντονισμού της Πολιτικής Συνεργασίας, δηλαδή το διευρυμένο συντονιστικό σχήμα, θα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα την εκλογική διακήρυξη, που θα περιλαμβάνει σε κωδική μορφή τις θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Προβάλλοντας 10 στόχους διεκδίκησης και δέσμευσης για την έξοδο από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον ελληνικό λαό τονίζοντας: «Μπορούμε να νικήσουμε. Με την ενότητα και τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά. Με τους λαϊκούς αγώνες, την έμπνευση, τη δημιουργική προσπάθεια και με τους αγώνες των εργαζομένων, που θα είναι κύριοι της ζωής και του μέλλοντός τους. Τώρα, ψηφίζει ο λαός!».
Την ίδια στιγμή, η πρόταση του Α. Τσίπρα για συνεργασία στις 8 μονοεδρικές περιφέρειες συνάντησε την οργίλη αντίδραση του ΚΚΕ, που επιχειρηματολόγησε την άρνησή του εξαιτίας των… πολιτικών διαφορών που υπάρχουν! Μάλιστα σε ένα κρεσέντο μοιρολατρίας, η Α. Παπαρήγα δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ανέκδοτα όταν ισχυρίζεται ότι θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο», ενώ το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε τονίζοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός τελικά, ενισχύοντας την Αριστερά, θα επιβάλει με την ψήφο του τη συγκρότηση μιας νέας πλειοψηφίας που θα ξηλώσει τις δανειακές συμβάσεις και θα προβάλει μια στρατηγική εξόδου από την κρίση που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!