Κι άλλες… παρενέργειες της μνημονιακής πολιτικής, με τον αθλητισμό διαρκώς στο επίκεντρο

Σαν οδοστρωτήρας έχει μπει (και) στον αθλητισμό η μνημονιακή πολιτική, με συνέπεια να ισοπεδώνει σχεδόν τα πάντα. Και κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι πολλές και σε διάφορα μέτωπα, με τον αθλητισμό να βάλλεται από παντού. Ειδικά, με το που μπήκε ο Σεπτέμβριος τα χτυπήματα είναι διαδοχικά!
Πρόσφατα δημιουργήθηκε το μείζον θέμα με τους oλυμπιονίκες -κι όχι μόνο- με το Tμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει άμεσα τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις: «Αναλγησία χωρίς όρια με εργαλείο τον ωθούμενο κοινωνικό αυτοματισμό και τη διαίρεση. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βάζει πρώτους στις λίστες των απολύσεων τους αθλητές που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες. Νέους ανθρώπους που προσλήφθηκαν με απόλυτα νόμιμο τρόπο, κάνοντας χρήση της ελληνικής νομοθεσίας και υποβάλλοντας όλα τα δικαιολογητικά που προέβλεπε ο αθλητικός ν.2725/99. Μάλιστα οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να διαιρέσουν τους αθλητές σε κατηγορίες για να κάμψουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, σε oλυμπιονίκες κατόχους μεταλλίου, απλούς oλυμπιονίκες, πρωταθλητές και λοιπούς».
Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι είναι ενάντια στις παράνομες απολύσεις και διά του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, έχει δηλώσει ότι “δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση γίνει”».
Να ήταν, όμως, μόνο αυτό; Ένα ακόμα αρνητικό γεγονός ήρθε να προκαλέσει σεισμό στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας. Και συγκεκριμένα η τραγική παραδοχή του νέου υφυπουργού αθλητισμού. Με λίγα λόγια, τρόικα και συγκυβέρνηση δεν άφησαν ούτε ευρώ για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία…
Καμία δυνατότητα επιχορήγησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, λοιπόν, δεν έχει πια η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού αθλητισμού κ. Ανδριανού σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, Γιώργου Πάντζα και Παναγιώτας Δριτσέλη.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές τόνιζαν την ανάγκη άμεσης απόδοσης της κρατικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού Τρικάλων για το έτος 2013. Ο νέος υφυπουργός, όμως, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, απάντησε ότι «για το τρέχον έτος 2013, λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών, η κατηγορία μεταβιβαστικών δαπανών ΚΑΕ2571 “επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων, ομοσπονδιών” έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις με αποτέλεσμα η αρχική εγγεγραμμένη πίστωση να μην επαρκεί για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων».
Το τοπίο στον αθλητικό χώρο καθημερινά γίνεται όλο και πιο σκοτεινό, όλο και πιο μαύρο. Στο τέλος θα μείνει τίποτα όρθιο, τελικά;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!