Πολλές οι θεατρικές παραστάσεις και τον Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Εμείς ξεχωρίζουμε τις καλύτερες από αυτές που είδαμε και -μαζί με κάποιες που ανυπομονούμε να δούμε- συνθέτουμε την πρότασή μας για ένα βράδυ θεάτρου, λίγο πριν αρχίσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας το επικείμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Αρχίζοντας με παραστάσεις της περσινής σεζόν που επαναλαμβάνονται, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στo Ο Ντάννυ και η Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα του Σάνλεϊ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού από το ΚΘΕΘ (από 13/11), καθώς και το Θα σε πάρει ο Δρόμος του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης (18/11 ώς 28/11). Εξαιρετικά δείγματα δραματουργίας, το ένα αμερικανικό, το άλλο ελληνικό, πλαισιωμένα από πολύ καλή σκηνοθεσία και ερμηνείες αποτελούν μία σίγουρη πρόταση και για τους πιο απαιτητικούς. Από την άλλη, όσες και όσοι αισθάνονται ότι θέλουν να πειραματιστούν με πιο ιδιαίτερες παραστάσεις μπορούν να επισκεφτούν το Θέατρο Έξω από τα Τείχη που παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά και για λίγες μόνο παραστάσεις το Χερ Κόλπερτ του Νταβίντ Γκίζελμαν σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη (από 20/11) και το νέο αλλά δυναμικό χώρο του ContACT Art Club και να παρακολουθήσουν το πρωτοεμφανιζόμενο PS (Psychosis) σε σύλληψη-σκηνοθεσία της Σμαρώς Πλατιώτη (από 13/11). Το πρώτο μια μαύρη κωμωδία μυστηρίου, το δεύτερο μία performance με θέμα τη ψύχωση, σκηνοθετημένα με «ακραίο τρόπο» δίνουν «γροθιά στο στομάχι» του θεατή δημιουργώντας εικόνες που θα τις σκέφτεται και την επόμενη ημέρα.
Κλείνοντας, δεν είδαμε αλλά μας φαίνονται ενδιαφέρουσες οι προτάσεις από τους Sourliboom με το Ανα-λόγια ν’ αγαπιόμαστε με τρεις μονολόγους από το έργο  Όλα για το σπίτι, εκκλησία, κρεβάτι της Φράνκα Ράμε (μέχρι 30/11), όπως επίσης και το γνωστό έργο του Αρκά  Εχθροί εξ αίματος από τους νεοσύστατους Tarifa στο Studio Vis Motrix (μέχρι 12/12).
Καλή θέαση!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!