Σκληρή απεργιακή απάντηση στις προκλήσεις της εταιρίας.

Με δύο 24ωρες απεργίες (Τρίτη και Τετάρτη) και στάση εργασίας την Πέμπτη οι εργαζόμενοι απάντησαν αποφασιστικά στις 13 απολύσεις που έκανε η διοίκηση της εταιρίας Alapis. Η απάντηση αυτή και η δράση του νεοσύστατου συλλόγου εργαζομένων ενόχλησε το νέο διευθύνοντα σύμβουλο που σε συνάντηση με την προσωρινή διοίκηση του σωματείου δεν δίστασε να «προειδοποιήσει» «ότι έχει τους τρόπους και τα μέσα να τους αντιμετωπίσει».
Όπως καταγγέλλει η προσωρινή διοίκηση του σωματείου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «προσπαθεί να φοβίσει τους εργαζόμενους». Στη συνάντηση που ζήτησαν οι εργαζόμενοι για την ανάκληση των απολύσεων και τον καθορισμό τρόπων για τη βιωσιμότητα της εταιρίας, οι θέσεις του διευθύνοντα συμβούλου ήταν ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν μέχρι να φθάσουν το 50% του προσωπικού(!) και ότι από το νέο έτος το 80% των εργαζομένων θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Θυμίζουμε ότι η εταιρία έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 (προπτωχευτική διαδικασία), αίτημα που θα συζητηθεί στις 14/12 (πήρε ήδη αναβολή στην πρώτη εκδίκαση), ενώ αντίστοιχη αίτηση κατέθεσε και η θυγατρική της Κ.Π. Μαρινόπουλος Α.Ε. Ως βασικό στόχο ανακοινώνει την περικοπή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, την οποία προσπαθεί να επιβάλει με ατομικές συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή οργανωμένα και η απόφασή τους είναι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με διάφορους τρόπους, μέχρι την τελική δικαίωση «για την «επιβίωση της εταιρίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!