Η Ελένη Σωτηρίου είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο υπόλοιπο Αττικής

Οι φετινές εκλογές έχουν μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλη φορά. Ο συσχετισμός που θα αποτυπωθεί, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αν θα βαδίσουμε ως χώρα και ως λαός προς τη χρεοκοπία και την κοινωνική ισοπέδωση ή αν θα χαράξουμε ένα δρόμο διεξόδου και σωτηρίας. Οι δυνάμεις του συστήματος προσπάθησαν, όσο είναι δυνατό, να τις αποφύγουν γιατί φοβούνται το αποτέλεσμά τους. Οι κάλπες πρέπει να τιμωρήσουν τα κόμματα που επέβαλαν τη νέα κατοχή, το Μνημόνιο και την τρόικα που κάνουν τη ζωή μας καθημερινά κόλαση και να αναδείξουν την ανάγκη για συνολική ανατροπή του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο κάποιων εκφραστών του.
Η Aριστερά πρέπει να δώσει εξετάσεις ενότητας όχι μόνο στο εσωτερικό της – σημαντικό αλλά δεν φτάνει- αλλά και με τον κόσμο που ασφυκτιά, αγωνίζεται, αντιδρά, εκφράζεται τα τελευταία δύο χρόνια με πολλούς τρόπους. Από τις πλατείες και τις παρελάσεις μέχρι τις απεργίες και τα χαράτσια.
Η Aριστερά πρέπει να υπερβεί τον εαυτό της. Να αφήσει τις καταγγελίες και τις μερικές διεκδικήσεις, να θέσει με επιθετικό τρόπο την ανάγκη και τη δυνατότητα ενός συνολικά άλλου δρόμου που θα αποτελέσει πραγματική διέξοδο και ελπίδα για αυτή τη χώρα και το λαό της. Και ο μόνος δρόμος γι’ αυτό είναι ένας μεγάλος παλλαϊκός ξεσηκωμός.
Η Aριστερά πρέπει να ακούσει τα ζητήματα που θέτει ο κόσμος: να απαιτήσει πραγματική δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική χειραφέτηση.
Με βάση τα καθήκοντα που απορρέουν από τα παραπάνω ζητήματα, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανάγκη να βγει αισθητά δυναμωμένος. Χωρίς να κρύψουμε τις ανεπάρκειες, τα λάθη, τα πισωγυρίσματα, στη μέχρι τώρα πορεία του, τα ποσοστά του πρέπει να ξεπεράσουν και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!