Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Η φωνή του κυρίου

Όσα θάφτηκαν: Η φωνή του κυρίου

Το βασικό άρθρο στο ηλεκτρονικό Βήμα της περασμένης Παρασκευής δεν πήγε χαμένο.

Η διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο έστρεψε αλλού προσωρινά την επικαιρότητα, όμως το σημείωμα του Α. Καρακούση βρήκε στόχο. Δεν επρόκειτο βέβαια περί της… γνώμης του. Όχι, δεν αμφισβητείται η αναλυτική ικανότητα, ούτε η ευθυκρισία του κ. Καρακούση. Απλώς καλό είναι να διευκρινίζεται η «αρμοδιότητα» του καθενός. Ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα: «…Εγείρονται αμφιβολίες για την μακροημέρευση του συμμαχικού κυβερνητικού σχήματος… αμφισβητείται η δυνατότητα των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να διασφαλίσουν το αγαθό της πολιτικής σταθερότητας… Είχε προηγηθεί, βεβαίως, έντονη φημολογία για επερχόμενα πολιτικά γεγονότα, για αδιευκρίνιστες κινήσεις που θα οδηγούσαν -υποτίθεται- σε ανατροπές και νέες κυβερνήσεις. Αλλά μεσολάβησε η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία ακύρωσε την υφέρπουσα φημολογία. Με την υποχώρηση του όλου θέματος αυτή επανήλθε και μαζί της αναδείχθηκαν ιδιοτελείς, παράφρονες και άλλοι που συντηρούν την πεθαμένη στη συνείδηση της κοινωνίας πελατειακή ατμόσφαιρα και λογική. Στους ιδιοτελείς, ο “μεγάλος” παραγκωνισμένος υπουργός που φαντάζεται νέες πλειοψηφίες και η “αδικημένη” κόρη που δηλώνει πεισματάρα και δεν λέει να τα παρατήσει. Και παραδίπλα ο άλλοτε “υπουργός άνεμος”, μαζί με κάποιους καραμανλικούς που επιμένουν στη βαλκανική εκδοχή της πολιτικής και ορισμένοι φαιδροί που επενδύουν στην επάνοδο του Κώστα, προπαγανδίζοντας την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του! Και λίγο πιο πέρα οι “μαξιμιλιανοί” που συντηρούν την κλασική Ν.Δ. της πελατειακής και συντεχνιακής λογικής… Μαζί τους οι λαϊκιστές του θνήσκοντος ΠAΣOΚ και του επερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ, που ξέχασαν τις προηγούμενες σοσιαλιστικές διακηρύξεις τους ότι οι δικαιότεροι φόροι είναι αυτοί της περιουσίας… Το μείγμα είναι εκρηκτικό και τα χειρότερα μπορούν να συμβούν. Οι ξένοι το μυρίζονται. Διαισθάνονται το ελληνικό πολιτικό πρόβλημα, ξέρουν ότι χωρίς επιτήρηση και έλεγχο η χώρα θα περιπέσει εκ νέου στο φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και γι’ αυτό παραμένουν καχύποπτοι. Είναι όμως κρίμα από το Θεό να πάει χαμένη κι αυτή η τόσο βαριά θυσία του ελληνικού λαού».
Σκέτο φαρμάκι η έγκυρη πένα, τα περί «λεκτικής βίας» προφανώς ισχύουν μόνο για τους… οχτρούς.
Ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα, καθόλου τυχαία, σε κανάλι και δημοσιογραφικό στέλεχος του ίδιου «συγκροτήματος», δήλωσε πλήρως ευθυγραμμισμένος στα εντελλόμενα από την τρόικα. Και μεσοβδόμαδα η ωμή επέμβαση στην ΕΡΤ προοιωνίζεται όσα έρχονται.
Ο Α. Καρακούσης και οι άλλοι «κύριοι» υπολόγιζαν σε ένα πιο ήσυχο σαββατοκύριακο. Το άξιζαν, δεν είναι και μικρό πράγμα να εισακούεται η φωνή σου. Η πρόταση μομφής αλλάζει λίγο το «πρόγραμμα». Όμως, εντάξει, δεν μπορείς και να ελέγχεις τα πάντα. Θεός είσαι;

Θητεία Τυμβωρύχου
εκτελεί η «σειρά» του ’69

Σχόλια

Exit mobile version