Τη δική του ματιά σε όσα όλοι καθημερινά ακούμε και βλέπουμε γύρω μας παρουσίασε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Resistance ο Δημήτρης Γραμματικός.

Χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς των ΜΜΕ η πολιτική επικαιρότητα μορφοποιείται από τον Δημήτρη και στέλνει πολλαπλά μηνύματα.
Μιλώντας στο Δρόμο, ο δημιουργός είπε ότι πρόκειται για «συνθέσεις από μέταλλο, ξύλο, πέτρα και γύψο που μιλάνε για την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα, ελληνική και ξένη.
Από εκεί πηγάζουν οι ιδέες για τα περισσότερα από τα κομμάτια που δημιουργώ. Από κάθε γλυπτό λείπει η συμμετρία και η λεπτομέρεια, προσφέροντας την ασάφεια όχι στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, αλλά στα πρόσωπα του κόσμου που ζει μέσα στην εν λόγω πραγματικότητα. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορώ να «πω» και να δείξω διαφορετικά πράγματα στον καθένα που βλέπει την κάθε σύνθεση.
Σε άλλους κάθε σύνθεση μοιάζει με μια ιστορία, ή μια σειρά από γεγονότα, και σε άλλους σα μια μεμονωμένη αναπαράσταση ενός συμβάντος η μιας κατάστασης».
«Τα μισά και παραπάνω υλικά για κάθε σύνθεση», προσθέτει ο Δημήτρης Γραμματικός, «είναι διαθέσιμα στη φύση και δεν είναι έτοιμα. Είναι δουλεμένα στο χέρι. Όσο καιρό δουλεύω τα κομμάτια, προσθέτω κάθε φορά νέα υλικά και νέες ιδέες.
Η αναπαραγωγή οποιουδήποτε κομματιού δεν θα φέρει φυσικά το ίδιο αποτέλεσμα, κάνοντας έτσι κάθε έργο μοναδικό».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!