Με πρόσχημα την αγωνία του ταξιδιώτη μιντιάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, κόμματα της εξουσίας και μαϊντανοί αναλυτές, υπερασπίζονται με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο τους εφοπλιστές, έμμεσους ή άμεσους εργοδότες τους.

«Δεν με αφήνουν να ταξιδέψω και αύριο θα πρέπει να βρίσκομαι στο Λονδίνο. Δεν το είχα σχεδιάσει και έχω μείνει χωρίς χρήματα. Τι θα γίνω τώρα;», αναφέρει έντρομη τουρίστρια σε δελτίο τηλεοπτικού σταθμού. «Αθώοι επιβάτες ταλαιπωρούνται στο λιμάνι από μια μειοψηφία», γράφει αρθρογράφος σε καθημερινή εφημερίδα.
«Ογδόντα άτομα με σημαίες (θυμίζουμε οι σημαίες έχουν κοντάρια) έκαναν κατάληψη στους καταπέλτες των πλοίων», μας ενημερώνει άλλη αρθρογράφος -τρομάζοντάς μας και λίγο, είναι η αλήθεια- σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα.
«Μα καλά πώς είναι δυνατόν να μην έχει επέμβει το Λιμενικό, μετά την απόφαση του εισαγγελέα;», χτυπιούνται παραθυράτοι παρουσιαστές και καλεσμένα παπαγαλάκια, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.
Σχεδόν 2 εβδομάδες βρέθηκε στην επικαιρότητα το θέμα με τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Πάνω από 100 δελτία ειδήσεων αναφέρθηκαν, εκτενώς, στο θέμα. Χιλιάδες λέξεις λοιδόρησαν έναν αγώνα για το καμποτάζ, δείχνοντας ως υπαίτιο της κρίσης τους εργαζόμενους που διαδήλωναν στο λιμάνι.
Φυσικά, η αλήθεια βρίσκεται ακόμη πιο βαθιά. Με πρόσχημα την αγωνία του ταξιδιώτη μιντιάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, κόμματα της εξουσίας και μαϊντανοί αναλυτές, υπερασπίζοντας με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο τους εφοπλιστές, έμ μεσους ή άμεσους εργοδότες τους, ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.
Την ίδια ώρα, οι ίδιοι αυτοί ιδιοκτήτες -που πλήττονται υποτίθεται από την κρίση- αγοράζουν ΠΑΕ αξίας εκατομμυρίων ευρώ ή εξασφαλίζουν για τις ομάδες που ήδη διοικούν συμβόλαια ποδοσφαιριστών αξίας χιλιάδων ευρώ το μήνα.
Είναι οι ίδιοι που βρίζουν το κράτος, τη σπατάλη, τα λαμόγια και τους δημόσιους φορείς, ενώ είναι οι πιο κρατικοδίαιτοι από την εποχή της χούντας!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!