Τη ώρα που η Παλαιστινιακή Αρχή του Αμπάς επιδιώκει την αναγνώριση της «Παλαιστίνης», δηλαδή της Παλαιστινιακής Αρχής ως μέλους του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή για το Μποϊκοτάζ, την Απόσυρση Επενδύσεων και τις Κυρώσεις (BΝC), ο σημαντικότερος συνασπισμός παλαιστινιακών κοινωνικών οργανώσεων, δηλώνει σχετικά:

«Μέχρι οι Παλαιστίνιοι να ασκήσουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, ο Οργανισμός για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) παραμένει ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος που αντιπροσωπεύει όλους τους Παλαιστίνιους στον ΟΗΕ και σε άλλα διεθνή, περιφερειακά και πολυμερή φόρουμ. Καμία άλλη εναλλακτική δεν θα γίνει αποδεκτή από τη μεγάλη πλειοψηφία του παλαιστινιακού λαού.
Κράτη τα οποία προσφέρουν αναγνώριση στο παλαιστινιακό κράτος και εξακολουθούν να συνεργάζονται με το Ισραήλ σαν να μη συμβαίνει τίποτα, εκτός της υποκριτικής στάσης τους, προδίδουν τη βασική νομική και πολιτική υποχρέωση που έχουν προκειμένου να ανακόψουν τις σοβαρές και συνεχιζόμενες παραβιάσεις από πλευράς του Ισραήλ του Διεθνούς Δικαίου και των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η BNC χαιρετίζει το γεγονός ότι μεγάλη πλειοψηφία κρατών σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν ότι τα δικαιώματα των Παλαιστινίων να έχουν δικό τους κράτος και να μην υπόκεινται στην ισραηλινή κατοχή θα έπρεπε να έχουν ικανοποιηθεί εδώ και καιρό και, επιπλέον, ότι δεν είναι αναγκαίο τα ίδια να καθίστανται όμηροι στη φανατικά μεροληπτική «διπλωματία» των ΗΠΑ, που υποστηρίζει τον ισραηλινό επεκτατισμό. Ωστόσο, μόνο η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αρκεί σε καμία περίπτωση προκειμένου να δοθεί πραγματικό τέλος στην κατοχή από το Ισραήλ και την αποικιοκρατική εξουσία. Ούτε μπορεί να σταματήσει τo επί δεκαετίες νομιμοποιημένο καθεστώς ρατσιστικών διακρίσεων, που εμπίπτει στον ορισμό του ΟΗΕ περί «απαρτχάιντ», ούτε να επιτρέψει στα εκατομμύρια των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους, από όπου ξεριζώθηκαν και εκδιώχτηκαν βίαια.
Η διπλωματική αναγνώριση πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την προστασία του αναφαίρετου δικαιώματος για αυτοδιάθεση όλου του παλαιστινιακού λαού, που αντιπροσωπεύεται από έναν ΟΑΠ, ο οποίος πρέπει να γίνει δημοκρατικός και να περιλαμβάνει και να εκπροσωπεί όχι μόνο τους Παλαιστίνιους υπό κατοχή αλλά και τους πρόσφυγες στην εξορία, που αποτελούν την πλειοψηφία του παλαιστινιακού λαού, καθώς και τους Παλαιστίνιους κατοίκους του Ισραήλ, που υπόκεινται σε καθεστώς διακρίσεων. Για να επιτευχθεί αυτό, πέρα από συμβολισμούς, η αναγνώριση αυτή πρέπει να σημάνει την έναρξη αποτελεσματικών και σταθερών κυρώσεων ενάντια στο Ισραήλ, με στόχο την πλήρη συμμόρφωσή του στις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στο www.bdsmovement.net
r-freepalestine.blogspot.com
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!