Την πράσινη και γαλάζια ομερτά κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Σκληρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξαπέλυσε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν. «Είστε διαβρωμένοι και επικίνδυνοι. Είστε προστάτες επιλεγμένων συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος του λαού και πρέπει, πριν να είναι αργά για τη χώρα και το λαό, να φύγετε», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και επισήμανε ότι θα «κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με βάση το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, για να απαλλαγεί ο τόπος από αυτήν τη βρωμιά. Θα ξελασπώσουμε τον τόπο, θα ξελασπώσουμε το μέλλον».
Επίσης, έκανε λόγο για τρίγωνο της αμαρτίας που κυβερνά αυτόν τον τόπο, σημειώνοντας ότι «στη μια άκρη του τριγώνου είναι ένα σάπιο, υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα, που τώρα τελευταία έχει αρχίσει να εκπέμπει δυσοσμία. Στην άλλη άκρη του τριγώνου είναι η χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία, όλοι αυτοί που δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, για να είναι μεγαλομέτοχοι στις τράπεζες και που έχουν πάρει από την αρχή της κρίσης έως σήμερα 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις, τα οποία φορτώνονται στους Έλληνες φορολογούμενους». «Στην άλλη πλευρά του τριγώνου τα χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης που παρά το γεγονός ότι είναι χρεοκοπημένα, παρά το γεγονός ότι είναι πειρατικά, δεν έχουν πληρώσει τις άδειες που κατέχουν παρανόμως για να εκπέμπουν, εκπέμπουν και στηρίζουν τις επιλογές του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος».
Αναφερόμενος στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «πριν από ένα χρόνο, στις 11 Οκτωβρίου 2011,  είχα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον τότε πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο και τον ρωτούσα εάν υπάρχει αυτή η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, το cd των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία που έχουν μεταφέρει χρήματα αφορολόγητα και αν υπάρχει να μας το πει, να μας το παραδώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να διεξάγει έρευνα. Ήρθε να μου απαντήσει ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος. Σε καμία από τις πολύ ωραίες τοποθετήσεις του δεν βρήκε ούτε μία συγκεκριμένη φράση να απαντήσει με ευθύτητα αν υπάρχει ή δεν υπάρχει το περιβόητο cd. Το κρατούσε κλεισμένο στο συρτάρι του».
Και συνέχισε: «Στις 20 Οκτωβρίου 2011, σε αυτήν εδώ την αίθουσα συζητάγαμε το μεσοπρόθεσμο και από αυτό εδώ το βήμα, έχοντας πλήρη συνείδηση των λόγων μου, όπως πάντα, είπα ότι δεν μπορεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία να λειτουργεί με όρους ομερτά. Τινάχτηκε από το έδρανό του ο υπουργός των Οικονομικών και μου ζήτησε να ανακαλέσω. Ξεσηκώθηκε η πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ τότε, που είχε την πλειοψηφία στη Βουλή, και μου ζήτησαν να ανακαλέσω. Να, λοιπόν, γιατί τινάχτηκε τότε σαν ελατήριο ο τότε υπουργός των Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διότι η ομερτά ήταν πολιτική πραγματικότητα στη χώρα μας για πολλά χρόνια. Να, λοιπόν, που τώρα σπάει αυτή η ομερτά και αρχίζει ο ένας να καρφώνει τον άλλο».
Και κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας: «Ποιοι επιχειρηματίες από αυτούς που μάζευαν προεκλογικά τους υπαλλήλους τους και τους εκβίαζαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και όχι ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκλειναν, λένε, οι επιχειρήσεις τους, είναι σε αυτή τη λίστα; Ποιοι εφοπλιστές από αυτούς που προκλητικά έλεγαν προεκλογικά: “Ας έρθει ο Τσίπρας να μας βρει να μας φορολογήσει”, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, είναι στη λίστα; Και τους προειδοποιούμε: Και θα έρθουμε και θα τους βρούμε και θα τους φορολογήσουμε. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει και αυτοί να είναι ανέγγιχτοι τόσα χρόνια. Και ερωτώ: Ποιοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι σε αυτή τη λίστα; Ποιοι επιχειρηματίες που προεκλογικά χρηματοδότησαν χρεωκοπημένα, υπερχρεωμένα στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος κόμματα»;

Τ.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!