Η κτηνωδία απέναντι στα παιδιά της Παλαιστίνης
«Αγόρια Παλαιστίνιοι, μερικές φορές ακόμη και 13 ή 14 ετών, πετάνε πέτρες με το χέρι ή με σφεντόνα ενάντια σε ισραηλινά αυτοκίνητα ή στρατιωτικά οχήματα. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό αδίκημα που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή θάνατο. Ακούγεται λες και οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις απλώς συλλαμβάνουν παιδιά, αλλά οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά τα παιδιά είναι πολύ βίαια. Αντί να παίζουν ποδόσφαιρο θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές Ισραηλινών». Τάδε έφη Άριε Σαλιτάρ, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Τα παιδιά της Παλαιστίνης, η ανήλικη νεολαία της, υφίστανται περισσότερη κακομεταχείριση από κάθε άλλη ανήλικη νεολαία ως στοχευμένη ομάδα (target group) στον κόσμο. Το Ισραήλ είναι η χώρα με την πιο βάναυση συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά μιας συγκεκριμένης εθνότητας – που αποτελεί όμως το μισό πληθυσμό της χώρας. Μόνον οι χιτλερικοί στις κατεχόμενες ανατολικές χώρες επεδείκνυαν τέτοια περιφρόνηση για τα ιδιαίτερα δικαιώματά τους.
Ο Saudamini Siegrist, υπεύθυνος του προγράμματος για την προστασία των παιδιών της UNICEF, κατήγγειλε το Ισραήλ για τις δίκες ανήλικων Παλαιστίνιων σε στρατοδικεία. «Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν δικάζονται συστηματικά παιδιά σε στρατοδικεία και δικαστήρια που είναι τόσο ακατάλληλα για την προστασία των δικαιωμάτων τους», είπε.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της διεθνούς ΜΚΟ «Σώστε Τα Παιδιά», από το 2000, μόνο στη Δυτική Όχθη, περισσότερα από 8 χιλιάδες παιδιά Παλαιστινίων, ακόμη και παιδιά 12 ετών, έχουν προσαχθεί σε στρατοδικεία, τα περισσότερα για πετροβόλημα. Το 98% των παιδιών υπό κράτηση υφίστανται βία από τις ισραηλινές Αρχές. Σύμφωνα με τη Διεθνή για την Άμυνα των Παιδιών (DCI), πέρσι βρέθηκαν υπό κράτηση 2.301 παιδιά της Παλαιστίνης και 3.470 το 2010. Σήμερα είναι φυλακισμένοι 170 ανήλικοι Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές φυλακές. Από το 2008 η DCI έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες από 426 κρατούμενα παιδιά της ισραηλινής στρατιωτικής Δικαιοσύνης: ως επί το πλείστον νυχτερινές συλλήψεις, χέρια πισθάγκωνα δεμένα, δεμένα μάτια, σωματική βία και απειλές για τα ίδια και τις οικογένειές τους, ένα στα δέκα σε αυστηρή απομόνωση για πολλές μέρες κ.λπ.

“Πόλεμος” Ομπάμα με τράπεζες και golden boys
Ο Mark Patterson, πρώην λομπίστας της Goldman Sachs είναι επιτελάρχης του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ. Η Dianna Farrell, πρώην χρηματιστηριακή αναλύτρια της Goldman Sachs, είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Ομπάμα. Ο επιτελάρχης του τελευταίου Jacob Lew ήταν ανώτατο στέλεχος της Citigroup. Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου William Daley ήταν ανώτατο στέλεχος της JPMorgan, ενώ ο έτερος αξιωματούχος Rahm Emanuel ήταν τραπεζίτης επενδυτής στο Σικάγο.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!