Του Νίκου Ταυρή.

Δεν έχει σταματημό η κατασταλτική επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στο λαό της Κερατέας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 14/4, η αστυνομία έπνιξε για άλλη μια φορά την Κερατέα στα χημικά με αποτέλεσμα λιποθυμίες και τραυματισμούς κατοίκων όταν 9 διμοιρίες των ΜΑΤ με 3 μηχανήματα ήρθαν για άλλη μια φορά για να επιτεθούν στην πόλη με δικαιολογία να ανοίξουν την λεωφόρο Λαυρίου.
Οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ κράτησαν σχεδόν μία ολόκληρη μέρα, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, με τους κατοίκους να υπερασπίζονται την Κερατέα, αφού για άλλη μια φορά η αστυνομία εισέβαλε στην πόλη και έριξε δεκάδες χημικά ανάμεσα στα σπίτια. Μάλιστα από τις ευθείες βολές δακρυγόνων (!) και από τις πέτρες (!) που έριχναν οι άνδρες των ΜΑΤ τραυματίστηκαν αρκετοί κάτοικοι. Παρόλα αυτά η αστυνομία δεν κατάφερε να πτοήσει τους κατοίκους που συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τον αγώνα τους.
Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι τα ψηφίσματα συλλόγων, φορέων και εργαζομένων που δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων.

Περίεργες και ύποπτες επιθέσεις
Με ανακοίνωσή τους κάτοικοι της Κερατέας καταγγέλλουν την προβοκατόρικη όπως την χαρακτηρίζουν επίθεση με μολότοφ στο σπίτι ζεύγους αστυνομικών της περιοχής.
Η επίθεση έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 14/4, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οχήματα ιδιοκτησίας τους και άλλο ένα φιλικού τους προσώπου, που ήταν σταθμευμένα μπροστά από την οικία.
Το «περίεργο» όπως αναφέρουν είναι ότι «περιπολικό της Τροχαίας βρίσκεται επί 24ωρου βάσεως στα 50 μέτρα και σε απόλυτη ευθεία από το σπίτι των αστυνομικών που δέχτηκε την επίθεση. Μα καλά, δεν είδαν; Δεν άκουσαν;»
Οι κάτοικοι μιλούν για προβοκάτσια αφού κάθε φορά μετά από εισβολή των ΜΑΤ στην περιοχή συμβαίνουν «περίεργες» επιθέσεις.

Φεστιβάλ Τέχνης και Αντίστασης
Χιλιάδες πολιτών ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία καλλιτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού που διοργάνωσαν το Keratea Art Resistance Festival στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ στις 8,9 και 10 Απριλίου. Για τρεις μέρες η Κερατέα σταμάτησε να είναι εμπόλεμη ζώνη και κατακλύστηκε από οικογένειες, νέους, κατοίκους της περιοχής και χιλιάδες πολίτες που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και παρακολούθησαν συναυλίες, θέατρο, εργαστήρια για παιδιά, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακούς χορούς. Το γιορτινό κλίμα που επικρατούσε και η μαζικότητα απέδειξαν πως η Κερατέα δεν είναι μόνη στον αγώνα ενάντια στην κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α και ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία.

 

Κερατέα – Φυλή – Χαλκιδική
Του αγώνα οι κοινότητες, φτιάχνουν άλλον γαλαξία

Την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 12.00, ο χώρος πολιτισμού @Ρουφ δίνει το λόγο στους αγωνιστές, εργαζόμενους και κατοίκους της Κερατέας, της Φυλής και της Χαλκιδικής. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και θα μας μεταφέρουν την εμπειρία τους κάτοικοι-αγωνιστές από την Κερατέα, τη Φυλή και τη Χαλκιδική. Ακόμα θα προβληθούν video από τους αγώνες των περιοχών και η ταινία Κυνήγι Θησαυρού των κατοίκων της Β. Χαλκιδικής.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!