Ελλάδα, όπως λέμε Γεωργία, Ιορδανία κ.λπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της, ο διαβόητος μυστικοσύμβουλος του Γ. Παπανδρέου Άλεξ Ρόντος βρίσκεται πίσω και από την εσπευσμένη επίσκεψη Νετανιάχου και τη νέα «καινοτομία» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο «Ελληνοαμερικανός» Άλεξ Ρόντος δεν μιλά ελληνικά, ούτε καν αυτά του «πελάτη» του Γ. Παπανδρέου. Ενεπλάκη στα ελλαδικά πράγματα τον καιρό που ήταν υπεύθυνος «μη-κυβερνητικής» οργάνωσης του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής (Σ)ιάκωβου. Η επισήμανση ότι τέτοιες οργανώσεις αποτελούν συχνά οχήματα μυστικών υπηρεσιών είναι εν προκειμένω κακόβουλη. Επίσης, η υπόθεση πως δεν ήταν ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου που εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες του κ. Ρόντος, μετά από τυχαία γνωριμία αλλά του υποδείχθηκε από υπερατλαντικούς φίλους, είναι ανυπόστατη.
Ο Άλεξ Ρόντος ενεπλάκη σε ραδιουργίες περί τα Βαλκανικά υπό τη σκέπη του τότε υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, προωθώντας «στροφές» και πρωτοβουλίες που -όλως τυχαίως- έδεναν πάντα με την πολιτική των ΗΠΑ. Όπως η στήριξη Τζίτζιτς, του αγαπημένου παιδιού της Δύσης και των ΗΠΑ στη μετά-Μιλόσεβιτς Σερβία. Ο Άλεξ Ρόντος συναντάται ή προσκαλεί ξένους παράγοντες με μια ευχέρεια που δεν θα την είχε ούτε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, αν οι καλεσμένοι δεν είχαν και «άλλες» συστάσεις για τον Άλεξ Ρόντος. Ωστόσο, το δημοσίευμα της Καθημερινής (17/8/08), σύμφωνα με το οποίο παρόντος του Γ. Παπανδρέου Αμερικανός αξιωματούχος απευθυνόμενος στον προϊστάμενό του υπουργό Εξωτερικών Κ. Πάουελ είχε πει για τον επίσης παρόντα κ. Ρόντος: «Υπουργέ, είναι ο άνθρωπός μας στα Βαλκάνια, και αυτός που έριξε τον Μιλόσεβιτς», αναφέρεται σε αναπόδεικτες «πληροφορίες». Επίσης, η πρόσφατη αντίστοιχη αναφορά των γερμανικών Financial Times στον Γ. Παπανδρέου ως «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα» είναι συμπτωματική.
Ο Άλεξ Ρόντος διετέλεσε, στη συνέχεια, σύμβουλος του Σαακασβίλι, που είναι κάτι παραπάνω από τον «άνθρωπό τους» στη Γεωργία. Αποτελεί, ουσιαστικά, τον αρχηγό μιας πολιτικής συμμορίας που λυμαίνεται τη Γεωργία με μεθόδους μαφίας, πρακτορεύοντας ξένα συμφέροντα. Στα κατορθώματά του συγκαταλέγεται και ο μαζικός βομβαρδισμός της πόλης του Τσχινβάλι της Ν. Οσετίας, αποσχισθείσας το 2008, που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς αμάχους, προκάλεσε τη ρωσική επέμβαση, και επεδίωκε την επέμβαση της Δύσης. Ο Άλεξ Ρόντος τότε προσπάθησε γι’ αυτό σκληρά, αρθρογραφώντας μάλιστα με ευκολία σε εφημερίδες όπως η Χέραλντ Τριμπιούν και οι Νιου Γιορκ Τάιμς με προσδιορισμό «πρώην Έλληνας πρέσβης, σύμβουλος της γεωργιανής κυβέρνησης».
Ίσως ακριβώς λόγω των επιτυχιών στις οποίες οδήγησαν το Σαακασβίλι οι συμβουλές του Άλεξ Ρόντος, επιστρατεύτηκε και πάλι, αφού άλλωστε όλο αυτό το διάστημα δεν είχε διακόψει την προσωπική επαφή με τον Γ. Παπανδρέου. Αν οι «συμβουλές» του για την ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση ή διάφορες νέες μυστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στα Βαλκάνια θα φέρουν τις ίδιες επιτυχίες στην Ελλάδα όπως και στη Γεωργία μένει να το δούμε.
Να επισημάνουμε τρία πράγματα. Πρώτον, η άποψη πως και μόνο για τη σχέση του με το Σαακασβίλι και την εγκληματική επίθεση στη Ν. Οσετία, ο Άλεξ Ρόντος θα έπρεπε να αποκλειστεί από οποιαδήποτε σχέση με τα ελληνικά πράγματα είναι αριστερίστικη. Δεύτερον, το ότι η συμμετοχή σε υψηλόβαθμες θέσεις ανθρώπων που ανήκουν στο μισθολόγιο αμερικανικών υπηρεσιών παραπέμπουν σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Ιορδανία, η Κολομβία, δεν έχει καμιά σχέση με τον Άλεξ Ρόντος, τον Γ. Παπανδρέου και την ισχυρή Ελλάδα της Ευρωζώνης. Τέλος, το ότι οι «συμβουλές» του Άλεξ Ρόντος για την ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση ήταν όπως φαίνεται τόσο επείγουσες που ο πρωθυπουργός δεν πρόλαβε να ενημερώσει ούτε καν τον καθ’ ύλην αρμοδιότερο Δ. Δρούτσα, δεν αποτελεί δείγμα της «συμμετοχικής δημοκρατίας» που ευαγγελίζεται ο άνθρωπός τους και επιστήθιος φίλος του άλλου ανθρώπου τους…

Γιώργος Τσίπρας

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!