Δεν νιώθουμε πως είμαστε ο ομφαλός της γης ούτε και ιδιαίτερα περήφανοι για το χάλι της χώρας μας. Όμως, αισθανθήκαμε και είδαμε το ενδιαφέρον των προοδευτικών, σκεπτόμενων και αντιστεκόμενων ανθρώπων, σε παγκόσμιο επίπεδο που, με μηνύματα, ψηφίσματα, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα μας, ενάντια στο πακέτο μέτρων Ε.Ε.-ΔΝΤ.

 

Δεν είναι άδικο, ούτε εκφράζει μια μεγάλη ιδέα για τον ελληνικό λαό να αναγνωρίσουμε ότι στα «ξένα» θεωρούν την Ελλάδα μια από τις πιο προχωρημένες καταστάσεις αγώνων και αντίστασης.

Ο λόγος είναι πως, συχνά-πυκνά, ακούνε ειδήσεις σχετικά με κινητοποιήσεις και συγκρούσεις που γίνονται στη χώρα μας, γνωρίζουν την ευαισθησία μας και τον διεθνισμό που, έμπρακτα, έχουμε δείξει. Συμβάλλει, βέβαια, και ο καθοριστικός ρόλος που έχει το πολιτικό στοιχείο στη χώρα μας, οι αγώνες και η παράδοση που έχει η Αριστερά, το ειδικό βάρος της στην πολιτική ζωή, οι ιδιαιτερότητες της Αριστεράς στη χώρα μας.

Όσο κι αν προσπαθούμε να περιγράψουμε στους φίλους μας, σε όλο τον κόσμο, την πραγματική κατάσταση, εντούτοις, δεν παίρνουν συχνά ειδήσεις σαν αυτές που πήραν τα τελευταία δύο χρόνια από την Ελλάδα (εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, διαδηλώσεις ενάντια σε Ε.Ε.-ΔΝΤ 2010).

«Δ»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!