Φαντάζομαι τη χαρά και τον ενθουσιασμό κάποιων αριστερών στην Ελλάδα και την Ευρώπη την ώρα που παρακολουθούσαν στις οθόνες τους το λιντσάρισμα του Μουαμάρ Καντάφι και την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός αιχμαλώτου αρχηγού κράτους από τις δημοκρατικές δυνάμεις που είχαν πάρει το πράσινο φως και είχαν ενθαρρυνθεί να τον σκοτώσουν λίγες ώρες νωρίτερα από την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, μόλις πάτησε το πόδι της στο έδαφος της Λιβύης. Η επανάσταση νίκησε, η δημοκρατία επίσης.

Τώρα, οι δημοκράτες αριστεροί στην Ευρώπη, οι ανθρωπιστές, σε αντίθεση με όλους τους φιλοκανταφικούς και γενικώς οπαδούς δικτατορικών καθεστώτων αριστερούς που αντιτάχθηκαν στην ιμπεριαλιστική καταστροφή της Λιβύης, θα κοιμούνται ήσυχοι, χωρίς τύψεις. Έκαναν κι αυτοί το δημοκρατικό τους καθήκον. Υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα σ’ άλλη μία χώρα, μετά το Ιράκ και το Αφγανιστάν! Τώρα, αν σκοτώθηκαν δέκα χιλιάδες άνθρωποι στη Λιβύη, προκειμένου να σωθούν αυτοί που υποτίθεται ότι θα σκοτώνονταν εν καιρώ από το καθεστώς Καντάφι, αν τα βασανιστήρια είναι μαζικά, αν καταστράφηκε από βομβαρδισμούς έξι μηνών όλη η υποδομή της χώρας (δρόμοι, αεροδρόμια, δίκτυα ενέργειας και ύδρευσης, διοικητικά κέντρα, πανεπιστήμια, νοσοκομεία κ.λπ.), αν διαλύθηκε το καλύτερο σύστημα υγείας και πρόνοιας σε όλη την Αφρική, αν έπαψε να υπάρχει μία χώρα χωρίς ανεργία, χωρίς εξωφρενικές ανισότητες και χωρίς αναλφαβητισμό, αν η γη δηλητηριάστηκε με απεμπλουτισμένο ουράνιο, αν μία νέα αποικία εγκαταστάθηκε και αποδυναμώθηκε το κίνημα ανεξαρτησίας στην Αφρική και τη Μεσόγειο, αν, αν, αν… μικρή σημασία έχει για τους βαθιά δημοκράτες αριστερούς, αφού τώρα όλοι οι Λίβυοι, θα είναι μεν υποτελείς, αλλά θα ψηφίζουν πολυκομματικά, όπως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν!
Με νοιάζει τι και πώς σκέφτονται όλοι οι συμπολίτες μας, αλλά περισσότερο με στεναχωρεί πώς σκέφτονται ορισμένοι αριστεροί, οι πιο αγαθοί, που παραμυθιάζονται τόσο εύκολα από την προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού που έχει αναχθεί σε ύψιστη επιστήμη και θολώνει το μυαλό κάποιων καλοπροαίρετων.
Αγαπητή μου Δήμητρα, χτες, για άλλη μια φορά, αν δεν το συνειδητοποίησες ακόμη, ο ιμπεριαλισμός ενίκησε!

Στ. Ελλ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!