Η απόφαση του ΣτE για την ΕΡΤ σεβάστηκε σχεδόν στο ακέραιο τις επιθυμίες της κυβέρνησης.

Εντάξει, θα ήταν εξαιρετικά άκομψο για το ΣτΕ να αποφασίσει επιπλέον πως η κυβέρνηση και η αστυνομία της καλά έκαναν και κατέβασαν τους διακόπτες μετάδοσης. Όταν γιουχάρουν την κυβέρνηση Σαμαρά γι’ αυτή της την ενέργεια πλήθος θεσμικών παραγόντων της Διεθνούς Κοινότητας, θα ήταν μάλλον κουτό για το ΣτΕ να την επικροτήσει. Έτσι, αφού ζητά να εκπέμψει κάποιος δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης, καθαγιάζει ουσιαστικά όλες τις υπόλοιπες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Οι τροβαδούροι της «εξυγίανσης» (για παράδειγμα της ΕΡΤ) είναι οι ίδιοι πρώτοι και καλύτεροι στη διαπλοκή και στην υποβολή δικαστικών αποφάσεων της κατά τα άλλα ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη στη χώρα. Βρίσκεται πολύ μακριά από περιπτώσεις όπως η ιταλική Δικαιοσύνη, όπου ένα σημαντικό τμήμα δικαστών αψηφά την πολιτική εξουσία και τη δύναμή της. Εδώ ζει και βασιλεύει ένα σύστημα δικαστικής εξουσίας σε διαπλοκή με την κυβερνητική εξουσία και τον επιχειρηματικό κόσμο. Το υποτιθέμενο ξήλωμα του παραδικαστικού κυκλώματος (πριν από λίγες μέρες επιδικάστηκε κάθειρξη 7 ετών στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαντούβαλο – αλλά με αναστολή!) ήταν μόνο μια εκδήλωση αυτής της διαπλοκής. Ούτε τα παραδικαστικά κυκλώματα έχουν εξαλειφθεί ούτε η γενικότερη διαπλοκή έχει πάψει.
Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν η ίδια η κυβέρνηση έχει ανάγκη αυτή τη διαπλοκή για να κυβερνήσει; Το ΣτΕ στάθηκε έτσι στο ύψος του. Δεν τα ’βαλε με την κυβέρνηση, ακόμη και σε μια τόσο εξόφθαλμα αντισυνταγματική και παράνομη απόφαση. Στην Πορτογαλία το εκεί Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε το μισό Μνημόνιο. Εδώ η Δικαιοσύνη αρνείται ακόμη και το στοιχειώδες, να καλέσει ρητά την κυβέρνηση να ξαναλειτουργήσει την ΕΡΤ που την έπαψαν ως κοινοί πραξικοπηματίες.
Συμπέρασμα; Η επίκληση της νομιμότητας από την πλευρά της Αριστεράς που καλά κάνει και την επικαλείται πρέπει να συμβαδίζει με την αποκάλυψη και καταγγελία αυτής της διαπλοκής και αφόρητης εξάρτησης της Δικαιοσύνης από το μπλοκ συμφερόντων που υπηρετεί η μνημονιακή κυβέρνηση.

Μ.Σ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!