«Η Κατάληψη Villa Amalias εδώ και 23 χρόνια αποτελεί έναν ανοιχτό πολιτικό πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο, καθώς και στεγαστική κολεκτίβα. Όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή δραστηριοποιούνται πολλές ομάδες όπως: θεατρική ομάδα, συναυλιακή ομάδα, studio, ομάδα βιτρώ, παιδικό στέκι, ομάδα χορού, γυμναστικής, ξένων γλωσσών, Η/Υ, τυπογραφική κολλεκτίβα, ομάδα προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη, ανταλλακτήριο δίσκων και cd και επίσης έχουν φιλοξενηθεί πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλων ομάδων…»

Οι συλληφθέντες της Villa Amalias (22/12/12)

Η Βίλα Αμαλίας συμπλήρωσε 23 χρόνια, και ελπίζω να συνεχίσει να λειτουργεί μετά από ένα αναγκαστικό, αλλά προσωρινό «διάλειμμα». Και λειτουργούσε χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη γειτονιά. Δεν ήταν ανοιχτή όπως άλλοι χώροι, αλλά η κάθε ομάδα επιλέγει το δικό της τρόπο ύπαρξης, έκφρασης και δράσης. Παρ’ όλη, όμως, την εσωστρέφειά τους, τα παιδιά αυτά, οι συμπολίτες μας, αποτελούν ένα προχωρημένο φυλάκιο κόντρα στη νεοναζιστική επέκταση που επιχειρείται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής με τη συνδρομή Σαμαρά, Δένδια, Καμίνη και Σια. Γιατί ο Δένδιας δεν βγήκε στην τηλεόραση να δείξει στο πόπολο το πιάνο που βρήκε στην Αγορά της Κυψέλης και τα εκατοντάδες λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά βιβλία που εξαφάνισε μαζί με τον Καμίνη; Τα αποσιώπησε, γιατί προφανώς δεν εξυπηρετούσαν την εκφοβιστική προπαγάνδα ενός υπουργού ο οποίος σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι το νερό, το ύδωρ, το νεράκι που πίνουμε, δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό! Αυτή είναι η κουλτούρα τους! Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, σε τι χέρια βρίσκεται η Ελλάδα;
Για αυτά τα καθάρματα, κάθε κίνηση αυτονομίας, κάθε ενέργεια ελευθερίας, είναι εχθρικό πεδίο. Είτε πρόκειται για τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης που σάπιζε εγκαταλειμμένη επί χρόνια είτε για το κτήριο του παλιού Β΄ Γυμνασίου που επίσης κατέρρεε εγκαταλειμμένο από το υπουργείο Παδείας και το Δήμο Αθηναίων από το 1973 ώς το 1990, οι μνημονιακοί εκτελεστές της Ελλάδας, παθαίνουν αναφυλαξία. Το ταξικό τους ένστικτο δεν το ανέχεται. Γύρω γύρω από τη Βίλα Αμαλίας έχουμε καταμετρήσει 240 οίκους ανοχής, με εκατοντάδες κοπέλες θύματα του σωματεμπορίου, και από την πλατεία Βικτωρίας ώς την Ομόνοια καθημερινά χιλιάδες χρήστες ναρκωτικών παίρνουν τις δόσεις τους από τους εμπόρους ναρκωτικών που κινούνται τόσο ελεύθερα και ανενόχλητα όσο τα ψάρια στο νερό, μπρος στα μάτια των περαστικών, της αστυνομίας και των εισαγγελέων! Είδε ποτέ κανείς μια μαγνητοσκοπημένη επιδρομή της αστυνομίας και της εισαγγελίας, στα μπουρδέλα και τις εστίες διακίνησης των ναρκωτικών; Ποτέ, ούτε καν για τα μάτια της κοινής γνώμης! Γιατί, άλλοι που ανήκουν στο μηχανισμό τα παίρνουνε χοντρά από τις συμμορίες και άλλοι, τύπου Δένδια και Σαμαρά, θέλουν να επικρατεί εμφανής ανομία στην πόλη για να κρατάνε τους πολίτες που καταναλώνουν Πρετεντέρη και Τρέμη, σε κατάσταση διαρκούς τρόμου και ανασφάλειας. Τι καλύτερο φόβητρο στη γειτονιά, από τους νταβατζήδες που σουλατσάρουν στη Φυλής και τι καλύτερο φόβητρο από τους φουκαράδες ναρκομανείς που περιφέρονται εξαθλιωμένοι στην Πατησίων εκλιπαρώντας τους εμπόρους για τη δόση τους; Τι καλύτερο φόβητρο για τον πελάτη των κομμάτων εξουσίας, τον μικροαστό που τρώει ό,τι του σερβίρουν τα κανάλια των εργολάβων και των εφοπλιστών; Γιατί, άραγε, αφήνουν τις ομάδες των πορτοφολάδων να ρημάζουν τους τουρίστες και τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό; Καθημερινά, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάνουν θραύση χωρίς να φοβούνται την ανύπαρκτη αστυνομία η οποία κάνει πογκρόμ εναντίον των φτωχών Πακιστανών που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα πέρα από το να διεκδικούν κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια, ένα πιάτο φαΐ.
Λεωφορεία γεμάτα αστυνομικούς, όλο το εικοσιτετράωρο, είναι σταθμευμένα έξω από τη Βίλα Αμαλίας. Διακόσιοι αστυνομικοί ημερησίως πληρώνονται με υπερωρίες και νυχτερινά για να φυλάνε τη Βίλα! Την ώρα που λένε ότι δεν περισσεύουν αστυνομικοί για να ασχοληθούν με το κοινό έγκλημα που μαστίζει τις γειτονιές. Γι’ αυτό έχουν εντελώς αποθρασυνθεί οι κακοποιοί. Χτές, πήγαν να μου χυμήξουν μέσα στον ηλεκτρικό επειδή τους ξεφώνισα την ώρα που σούφρωναν το πορτοφόλι μιας γυναίκας. Τέτοιο θράσος! Αντί να το βάλουν στα πόδια, γύρισαν να μου επιτεθούν σαν να ήταν δικαίωμά τους να κλέβουν. Είναι φανερό ότι αυτοί δεν φοβούνται. Έχουν παθητική κάλυψη από το κράτος του Σαμαρά, του Δένδια και του Ρουπακιώτη.

Η Νέα Μαφία
Ο πολίτης φοβάται τους κακοποιούς, φοβάται την αστυνομία, φοβάται τον Πρετεντέρη, φοβάται τους μνημονιακούς, φοβάται τους τοκογλύφους, φοβάται την τρόικα, φοβάται τις τράπεζες, φοβάται τη ΔΕΗ, φοβάται και τη σκιά του.
Έτσι θέλουν τον πολίτη, τρομαγμένο και υποτακτικό, να τρώει κουτόχορτο και να εξαρτάται από την ελεημοσύνη τους. Πώς αλλιώς θα έδιναν, σήμερα, 400 χιλιάδες άνθρωποι!, ένα ποσοστό 6-7% στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ! Κι αν υπολογίσεις και τους υπόλοιπους στη Ν.Δ. και τη Χρυσή Αυγή, καταλαβαίνεις ότι αυτή η πολιτική της τεχνητής ανασφάλειας και της παραπληροφόρησης κρατάει αιχμάλωτους εκατομμύρια μικροαστούς που πλήττονται από την ανεργία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια. Γιατί οι βολεμένοι είναι ελάχιστοι. Οι άλλοι, οι πολλοί, τα θύματα, είναι παγιδευμένοι σε ένα κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται όχι μόνο με τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, αλλά και με τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων, στις πλατείες, τους δρόμους και τους χώρους δουλειάς, τις αναίτιες συλλήψεις στο Σύνταγμα και το κέντρο του Βόλου και τις επιδρομές στην Αγορά της Κυψέλης και τη Βίλα Αμαλίας.
Δεν είναι, λοιπόν, φανερό από πού εξασφαλίζουν αυτή την ασυδοσία οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι μαυραγορίτες, οι τοκογλύφοι, οι μεγαλοφοροφυγάδες, οι έμποροι της ηρωίνης, οι κλέφτες και οι σωματέμποροι; Από το κράτος και το παρακράτος που εκπροσωπούνται από τον κοστουμάτο κύριο Δένδια.
Οι νονοί της Νέας Μαφίας που λεηλατούν την Ελλάδα, με την κάλυψη της ΔΗΜΑΡ, χτυπούν τις λαϊκές πρωτοβουλίες.
Γι’ αυτό, όλοι, να ενημερώνουμε αδιάκοπα την κοινωνία και ενωμένοι να αντισταθούμε. Χτυπούν οι μνημονιακοί συγκυβερνήτες, αλλά ταυτόχρονα καταρρέουν κάτω από το βάρος των εγκληματικών τους πολιτικών και της προδοσίας τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!