Εγκαίνια στο Στέκι του Δικτύου Αλληλεγγύης στην Καλλιθέα

Την περασμένη Κυριακή έγιναν τα εγκαίνια του στεκιού του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας που επισφραγίστηκαν με ένα γλέντι. Αλλά τι γλέντι! Όχι αυτό που υπακούει στη λογική «η φτώχεια θέλει καλοπέραση» αλλά αυτό που ανοίγει τον δρόμο ξανά για την πάλη στη ζωή προτάσσοντας το «η αλληλεγγύη νικάει την εξαθλίωση».
Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που έχουν να δουν συνάνθρωπό τους καιρό, που δεν βρίσκουν μια χαραμάδα χαράς για να τρυπώσει η εναπομείνασα αντοχή τους, συγκεντρώθηκαν σε μια ζεστή φωλιά, προσφέρθηκαν να μαγειρέψουν νόστιμα πιάτα με τρόφιμα του Δικτύου Αλληλεγγύης και έστησαν ένα πραγματικό γλέντι στο οποίο κυριαρχούσε η συγκίνηση, η αίσθηση ότι κάποιος πραγματικά αναβαπτίζεται μέσα από τέτοιες καταστάσεις.
Δεν είναι και λίγο, αν αναλογιστούμε σε τι εποχή αδιαφορίας και απομονωτισμού ζούμε.

* Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας προχωρά στην 5η διανομή τροφίμων Χωρίς Μεσάζοντες. Με περισσότερα προϊόντα και παραγωγούς, με μεγαλύτερη προσπάθεια προσέγγισης και ενημέρωσης του κόσμου. Αύριο, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, μπροστά από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Ελ. Βενιζέλου 70) από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι. «Για να αντιτάξουμε την οικονομία των αναγκών των πολλών στην οικονομία του κέρδους των λίγων. Για να μην μείνει κανένας μόνος του στην κρίση» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δικτύου.

Νατάσα Ακριβάκη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!