Ο σύντροφος Δημήτρης Κουτσούμπας και η παρέα του ονειροπόλοι μπορεί να είναι – ίσως να ‘ναι και καλό. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να είναι ψεύτες και κουτσομπόληδες.

Με στενoχωρεί αφάνταστα αυτή η συμπεριφορά τους, γιατί αλλοιώνουν τον όρο του κομμουνιστή. Έτσι, τουλάχιστον, εγώ καθοδηγήθηκα από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με γ.γ. τον μεγάλο πολιτικό κομμουνιστή ηγέτη Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος έλεγε να μη χαλάμε τις σχέσεις μας με τους πολίτες και ιδιαίτερα με κάθε σύντροφο, με όποιο τρόπο εάν πιστεύει αυτός την αλλαγή της κοινωνίας. Εκτός και αν απορρίπτετε τη θεωρία αυτή.
Μια σύντομη αναφορά της πραγματικής αλήθειας της διάσπασης. Το 1983, περίπου, το κόμμα ανέθεσε στον Μίκη Θεοδωράκη, ως προσωπικότητα και βουλευτή του κόμματος, να ενώσει την Αριστερά. Τότε δημιουργήθηκε η Κίνηση για την Ενότητα της Αριστεράς (ΚΕΑ). Έτσι φτάσαμε στο 12ο Συνέδριο το 1987, με την σωστότερη πολιτική απόφαση του κόμματος, που έλεγε: «Το ΚΚΕ με την Αριστερά και το λαό για την αλλαγή προς το σοσιαλισμό».
Όπου το 1988 ιδρύεται ο Ενιαίος Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου. Το 1989 στις εκλογές του Ιούνη σπάσαμε το παιχνίδι του δικομματισμού με 13,13% με το μοναδικό σύνθημα όλων των κομμάτων, την «κάθαρση». Εάν επιμέναμε από τότε στην ενότητα της Αριστεράς, ίσως να προλαβαίναμε να μην την καταντήσει ο δικομματισμός τη χώρα και το λαό, εδώ που μας κατάντησαν σήμερα. Έτσι υποχρεωθήκαμε να βρεθούμε με δικιά μας πρωτοβουλία και ευθύνη στις 2 κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα. Τον Σεπτέμβριο του 1991 στην πρώτη συνέλευση του Συνασπισμού, μπήκε θέμα να διαλυθούν κόμματα και συνιστώσες και να γίνει κόμμα ο Συνασπισμός. Τότε τα μαζέψατε και φύγατε, μερικά στελέχη τύπου Μαΐλη, Παπαρήγα, Χαλβατζή κλπ., με τη δικαιολογία ότι θα μας διέλυαν το κόμμα. Η πλειοψηφία του κόμματος παραμείναμε μέσα στον Συνασπισμό. Στο 13ο Συνέδριο άρχισαν οι εκβιασμοί και πήρατε οριακή πλειοψηφία.
Πάντως, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, ποιος ποιον θα διέλυε σύντροφοι του Περισσού; Το 2% της ΕΑΡ θα διέλυε το 11% που είχε το κόμμα τότε; Ασφαλώς όχι, αλλά γιατί θέλατε μερικά αδιαφανή στελέχη να γαντζωθείτε στην ηγετική καρέκλα και να καταντήσετε το κόμμα εδώ που βρίσκεται σήμερα. Από το 11% στο 4% και σύντομα θα σας πετάξει ο λαός έξω από τη Βουλή. Ξέρετε γιατί; Γιατί τους κομμουνιστές που ο λαός πίστεψε τους βρίσκει μέσα στην ενωμένη Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μέσα στο «εσώκλειστο» κτίριο του Περισσού.
Θέλετε να μάθετε τους λόγους; Όταν τη δεκαετία του ’50, του ’60, οι ταγματασφαλίτες, δηλαδή οι σημερινοί Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Γεωργιάδηδες, Κεδικουγλαίοι κλπ., έλεγαν τότε για το ΚΚΕ, δείχνοντας με το δάχτυλο την ΕΔΑ, που ήμασταν όλοι μέσα, ότι οι κομμουνιστές είναι πράκτορες της Μόσχας και ότι θα μας πάρουν τα σπίτια, τα χωράφια κλπ., τα έλεγαν τότε αυτά από φόβο μην τους πάρει η ΕΔΑ την εξουσία. Τα ίδια ισχυρίζονται και σήμερα για να μην την πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, τότε οι ίδιοι ήταν πράκτορες της Αγγλίας, της Αμερικής και σήμερα της Γερμανίας. Αυτοί που έρχονται και μας τα παίρνουν σήμερα κλπ. που γνώριζαν πολύ καλά πως το κόμμα λόγω της παρανομίας που το ‘χαν βρισκόταν η έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Σήμερα γιατί τα βάζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού γνωρίζουν ότι η έδρα του ΚΚΕ είναι εκεί δίπλα τους στον Περισσό.
Σύντροφοι του Περισσού, το καπιταλιστικό μας σύστημα γνωρίζει καλύτερα από εσάς ότι οι κομμουνιστές βρίσκονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ είναι το κόμμα που ο λαός ζητάει και πρέπει να παλέψουμε να ολοκληρώσουμε την ιστορική απόφαση του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, που είναι η Ενότητα της Αριστεράς. Εσείς φύγατε από αυτές τις αρχές και όχι εμείς από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Εδώ είναι το κόμμα. Προσοχή σύντροφοι του Περισσού, μη μείνετε έξω από το τρένο της Αριστεράς, γιατί θα σας φάει το μαύρο σκοτάδι. Πολλά στοιχεία δείχνουν πως παίζετε συνειδητά αυτό το ρόλο, τουλάχιστον μερικοί. Μας υποχρεώνετε να σας πούμε 7 κόμματα 2 πολιτικές. Βέβαια, δεν έχω καμία πρόθεση να σας βάλω στο ίδιο τσουβάλι. Εσείς προκαλείτε με χυδαίες φράσεις του τύπου προδότες, οπορτουνιστές κλπ.

Μια σύσταση:
Προσέξτε το καλά, μην σας πάρει είδηση αυτός ο λαός. Θα σας το ξαναπώ ακόμη μια φορά. Αυτός ο αδούλωτος λαός και ιδιαίτερα της Αριστεράς, κρατάει κάτι τεφτέρια για να σημειώνει λάθη, παραλείψεις και προπαντός σκοπιμότητες. Ουαί και αλίμονο εάν σας καταχωρίσει σε αυτά.

Ο σύντροφός σας
Γιάννης Γούναρης, Ποδοχώρι Καβάλας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!