Με επιστημονικό τρόπο απάντησαν οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών στην κατασυκοφάντηση και τη διάλυσή του.

Στην ημερίδα που πραγματοποίησε στις 9/7 το συνδικάτο, ερευνητές παρουσίασαν τη δραστηριότητα του ΙΓΜΕ αναδεικνύοντας τον ρόλο που παίζει και την εθνική και κοινωνική του διάσταση.
Το ΙΓΜΕ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ταλαιπωρείται με την οργανωτική ενοποίησή του με το ΕΚΠΑΑ, ενώ με την συνταξιοδότηση 120 εργαζόμενων τον τελευταίο χρόνο και την ομηρία άλλων 100 λόγω εφεδρείας έχει παροπλιστεί πλήρως.
Όπως είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου Χάρης Σμυρνιώτης, «αν τελικά κυριαρχήσει η λογική των μνημονίων για συρρίκνωση της έρευνας και του ΙΓΜΕ η χώρα θα έχει μετατραπεί σε τριτοκοσμική και ο λαός θα έχει χάσει κάθε περιουσιακό του στοιχείο. Επόμενα ο αγώνας για το ΙΓΜΕ ξεφεύγει από το στενά όρια μιας συνδικαλιστικής διεκδίκησης και αποκτά ένα ευρύτερο κοινωνικό και λαϊκό περιεχόμενο και υπό την έννοια αυτή η στήριξη και ενίσχυση του ΙΓΜΕ, αποτελεί εθνική προτεραιότητα».
Όλη η εκδήλωση θα αναρτηθεί στο blog του Συνδικάτου https://syndikatoigme.blogspot.gr/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!