Ο κυβερνήτης της Αριζόνα, Ίαν Μπριούερ, υπέγραψε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται η διδασκαλία εθνοτικών σπουδών στα δημόσια σχολεία.

Με βάση το νόμο θα σταματήσει το πρόγραμμα διδασκαλίας μεξικανο-αμερικανικών σπουδών, το οποίο παρακολουθούν πολλοί μαθητές, στην πρωτεύουσα της πολιτείας Τούσον. Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη δήλωσε ότι «οι μαθητές πρέπει να αντιμετωπίζουν και να εκτιμούν κάθε άλλον ως άτομο και να μη διδάσκονται να εχθρεύονται ή να μισούν άλλες φυλές ή τάξεις ανθρώπων». Μάλλον πολύ αμφίβολο ακούγεται το κήρυγμα περί ανθρωπιάς, αφού ο νόμος υπογράφηκε τρεις μόλις εβδομάδες μετά το αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο  που δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να σταματά και να ανακρίνει όποιον υποψιάζεται ότι είναι μετανάστης χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά.  Δίνει, μάλιστα, την εντύπωση ότι οι δύο νόμοι είναι συμπληρωματικοί.

(Πηγή: Democracy Now!)

 Το Λος Άντζελες διακόπτει τις «διπλωματικές» σχέσεις με την Αριζόνα

Στις 12/5, το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες, με 13 προς 1 ψήφους, αποφάσισε να απαγορεύσει τα επίσημα ταξίδια στην Αριζόνα και να ακυρώσει συμβόλαια που έχουν συναφθεί με εταιρίες αυτής της πολιτείας. Το Δημοτικό Συμβούλιο  υιοθέτησε αυτά τα μέτρα λόγω του αντιμεταναστευτικού νόμου και των διακρίσεων που συνεπάγεται. Δημοτικοί σύμβουλοι συνέκριναν το νόμο αυτό με τους ναζιστικούς και με την απαρχή του Ολοκαυτώματος, καθώς και με τον εγκλεισμό και την απέλαση των Ιαπώνων Αμερικανών, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου πολέμου.

(Πηγή: Los Angeles Times)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!