Στις 3 Απριλίου, σε μια συνάντηση 150 δικηγόρων, νομικών ειδημόνων και ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ράμσεϊ Κλαρκ, ιδρυτής της κίνησης «Να παραπεμφθεί ο Μπους», εξελέγη επικεφαλής μιας διεθνούς εκστρατείας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τζ. Μπους.

Στη συνάντηση, που έγινε στη Βηρυτό, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο. Το αντικείμενο της καμπάνιας είναι η έρευνα για τα ψεύδη, την εξαπάτηση και τη χειραγώγηση που οδήγησαν στον πόλεμο του Ιράκ, ο ίδιος ο πόλεμος εναντίον μιας ουσιαστικά ανυπεράσπιστης χώρας και η φρίκη της συνεχιζόμενης κατοχής. Ο Ρ. Κλαρκ είπε εμφατικά, ότι αποτελεί ευθύνη του αμερικανικού λαού να γίνει αυτή η έρευνα με επιμονή και να επιδιωχθεί η δίωξη και η παραπομπή των υπευθύνων μέσα στις ΗΠΑ.

Η εγκληματική συμπεριφορά είχε ως πηγή της τον Λευκό Οίκο και διαπότισε όλη την αλυσίδα διοίκησης. Το ανατριχιαστικό βίντεο που αποκαλύφθηκε προ ημερών από το WikiLeaks και παρουσιάζει Αμερικανούς στρατιωτικούς να ανυπομονούν να σκοτώσουν Ιρακινούς αμάχους (Ιούλιος 2007) εν μέσω γελώτων, φανερώνει το βάθος της ηθικής διάβρωσης. Η παραπομπή χαμηλόβαθμων αξιωματούχων αποσκοπεί, όπως τονίστηκε, απλώς στην εκτόνωση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!