Κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 4/2

Το ένα τέταρτο των μηχανικών, κάπου 30.000 άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι, βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ και ουσιαστικά παραμένουν ανασφάλιστοι. «Η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποτελεί πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για τους μηχανικούς», εκτιμά η «Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών» και οργανώνει τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου στις 12:00 κινητοποίηση στο κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα (Κολοκοτρώνη 4) καλώντας τους μηχανικούς να μετατρέψουν την συγκεκριμένη ημέρα σε «ημέρα δράσης».
Όπως καταγγέλλει η Ανοιχτή Συνέλευση, με την επιβολή νέων υπέρογκων αυξήσεων σε φόρους και εισφορές στόχος είναι η διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ, αλλά και η καταστροφή του επαγγέλματος του μηχανικού, με ανυπολόγιστες κοινωνικές επιπτώσεις. Μάλιστα οι μηχανικοί θεωρούν ότι η αύξηση των εισφορών έρχεται να καλύψει τις απώλειες που υπέστησαν τα αποθεματικά του ταμείου τους από το πρώτο PSI, ενώ συνδέεται με τα τραπεζικά «παιχνίδια» της Τράπεζας Αττικής και τη σχεδιαζόμενη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, «μια εμπλοκή από την οποία το αποθεματικό του ταμείου μας, έχει βγει πολλαπλά χαμένο», όπως αναφέρουν.
Η κινητοποίηση που προγραμματίζεται εστιάζει σε δυο ζωτικά αιτήματα:
• στην άρνηση να πληρώσουν τις νέες υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και
• στη διεκδίκηση από τη διοίκηση του ταμείου και την κυβέρνηση του δικαίωματος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
Η κινητοποίηση θα συνδυαστεί με παρέμβαση στη διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ που συνεδριάζει την ίδια μέρα, ώστε να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών μέσα στο κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, για να προγραμματιστούν οι επόμενες δράσεις και κινητοποιήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία.
Ακόμα, προγραμματίζεται κινητοποίηση για την Τρίτη 5/2 στη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Αττικής, με αίτημα να μην συμμετάσχει το ΤΣΜΕΔΕ στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!