Αρχική κοινωνία Ζωνιανά: Δικαστήριο – μαριονέτα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Ζωνιανά: Δικαστήριο – μαριονέτα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Το κλείσιμο της πολύκροτης υπόθεσης των Ζωνιανών, στις 30 Απριλίου, βρήκε για άλλη μια φορά δικαιωμένες τις τοπικές πολιτικές ισορροπίες και τις παρασκηνιακές επιρροές προς τη Δικαιοσύνη. Θύμα αυτή τη φορά είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος από το 2007 δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και θύτης μια τοπική κοινωνία που ξέρει καλά να κρύβει τα μυστικά της και να στηρίζει τα δικά της πολιτικά παιδιά.

Το κείμενο της επιστολής της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, μέλος των οποίων ήταν ο αστυνομικός Στάθης Λαζαρίδης είναι αποκαλυπτικό και προκάλεσε ήδη την παρέμβαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο με την απειλή των πειθαρχικών μέτρων προσπαθεί να επιβάλλει και αυτό με τη σειρά του το νόμο της σιωπής για τη συγκεκριμένη υπόθεση.  Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που διατάσσεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ένα κείμενο συνδικαλιστικού οργάνου μέσα στις τάξεις της Αστυνομίας.

Οι παρακάτω φράσεις από την ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών είναι αποκαλυπτικές για όσα έγιναν στη δίκη των Ζωνιανών:

«Μετά από περίπου ένα χρόνο παραστάσεων το δικαστήριο αποφάνθηκε. Αθώοι οι ένοχοι λόγω ελλιπών στοιχείων. Οι δήθεν ποινές των επτά μηνών, των 3, 5, 7 χρόνων με αναστολή που μοιράστηκαν σε κάποιους από τους κατηγορούμενους ήταν για τα μάτια του κόσμου, ο οποίος δεν είναι πια αφελής για να τον κοροϊδεύουν με τέτοιες αστείες αποφάσεις. Αυτή η δίκη τα είχε όλα: ένα προεδρείο απαθές, οκνηρό, άβουλο, μαριονέτα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, καθώς και κάποιους κατηγορούμενους εγκληματίες που παρίσταναν τους φτωχούς, κατατρεγμένους από την κοινωνία, αγνούς, ειρηνικούς πολίτες ενός φιλήσυχου χωριού.

Κανείς από τους «φερόμενους κατηγορούμενους» δεν πρόκειται να σωφρονιστεί με αυτές τις ποινές.

Αντιθέτως το σεβαστό δικαστήριο κατάφερε επιδεικτικά να ενθαρρύνει τους εγκληματίες να προβούν στο μέλλον σε παρόμοιες ενέργειες κατά αστυνομικών, καθώς τώρα γνωρίζουν και με τη βούλα του νόμου, πως θα μείνουν ουσιαστικά ατιμώρητοι. Ωστόσο, για να μην είμαστε άδικοι, τιμώρησαν πραγματικά έναν τουλάχιστον κατηγορούμενο. Έβγαλαν όλοι τους την αυστηρότητα σε έναν ασύλληπτο και αγνώστων στοιχείων Αλβανό υπήκοο, τιμωρώντας τον με ισόβια κάθειρξη. (σ.σ. παραμένει ασύλληπτος).

Η τοπική κοινωνία είναι αυτή που θα πρέπει τώρα να αποδώσει τη δικαιοσύνη, περιθωριοποιώντας αυτά τα άτομα που εγκλημάτησαν, διέσυραν και δυσφήμησαν ένα ολόκληρο νησί.

Καλούμε την έδρα του δικαστηρίου να μεταβεί αύριο κιόλας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας και να ανακοινώσει το αποτέλεσμα και τις «ποινές» της δίκης στο ζωντανό-νεκρό συνάδελφο μας Στάθη Λαζαρίδη, θύμα της ενέδρας στα Ζωνιανά στις 5 Νοεμβρίου του 2007, γιατί εμείς οι χρόνια τώρα συνάδελφοι του ντρεπόμαστε να τον αντικρίσουμε και να του πούμε την εξευτελιστική απόφαση του δικαστηρίου».

N.T.

Σχόλια

Exit mobile version