Τη σύγκληση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Γενάρη με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό σύγκλησης, μέσα στον Γενάρη, της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του συμμαχικού σχήματος, ζητούν με επιστολή – πρόσκληση 5 μέλη της Γραμματείας.

Στην πρόσκληση, την οποία υπογράφουν οι Νίκος Γαλάνης, Γιάννης Θεωνάς, Αντώνης Νταβανέλος, Γιώργος Σαπουνάς και Δήμος Τσακνιάς, αναφέρονται τα εξής:
«Όπως είναι γνωστό, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά το τελευταίο 4μηνο του 2010.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρότατα ερωτηματικά, σχετικά με την ικανότητα του εγχειρήματος κοινής δράσης και πολιτικής συνεργασίας των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που, για αρκετά χρόνια, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίσει, με όρους στοιχειώδους επιτυχίας, την πορεία και το ρόλο του.
Είναι, επίσης, κοινά παραδεκτό ότι η χώρα μας και ο λαός μας βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της. Ουσιαστικά, βρίσκεται κάτω από έναν ιδιότυπο διεθνή οικονομικό και διοικητικό έλεγχο, με τραγικές συνέπειες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσει και οι επαγγελματοβιοτέχνες, αλλά πιο πολύ η νεολαία, βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της φτώχειας και της καταστροφής.
Η τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε.), το Μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απειλούν να μην αφήσουν όρθιο τίποτα από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του εργατικού και λαϊκού μας κινήματος. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μάλλον θα ωχριούν μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν το 2011 και τα επόμενα χρόνια.
Το πολιτικό σύστημα της χώρας παρουσιάζει προβλήματα αποσύνθεσης, χωρίς να εξαιρείται απ’ αυτά ο χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που αντί να συσπειρώνεται απομαζικοποιείται και αποδυναμώνεται παραπέρα.
Ταυτόχρονα, όμως, ανάμεσα στον κόσμο της Αριστεράς, η ιδέα της κοινής δράσης και πολιτικής συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς, παραμένει εξαιρετικά ισχυρή και μόνη ελπίδα για μια άλλη προοπτική της χώρας, της οικονομίας και του λαού.
Στη συνείδηση του ευρύτερου κόσμου της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει συνδεθεί με την προώθηση αυτής της ιδέας.
Απομένει, όμως, να το πιστέψουν και οι δυνάμεις (συνιστώσες και ανένταχτοι) που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πάνω απ’ όλα, να υλοποιήσουν τις επεξεργασίες και αποφάσεις των Πανελλαδικών Συνδιασκέψεων, που εκκρεμούν από το 2008 και δεν εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα.
Στη βάση των παραπάνω δεδομένων, εμείς που υπογράφουμε αυτή την πρόσκληση, ζητάμε τη σύγκληση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Γενάρη 2011, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό σύγκλησης, μέσα στον Γενάρη, της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, μόνης αρμόδιας να καθορίσει την παραπέρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία να συγκροτηθεί με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μπορεί να πάρει αποφάσεις, όπως καθορίστηκε και στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή τον περασμένο Ιούλη».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!