Συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε κλίμα ειλικρίνειας και αμοιβαίας διάθεσης για συνεργασία» πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τρίτη, στα γραφεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή η συνάντηση του συμμαχικού σχήματος με αντιπροσωπεία της Κοινωνικής Αριστεράς του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας «ενός πλατιού αντιμνημονιακού μετώπου αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη επιδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να πυκνώσουν τις συναντήσεις και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για κοινή δράση και πολιτική συνεργασία με στόχο τη συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού, αριστερού μπλοκ εξουσίας χωρίς αποκλεισμούς, κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ανάσχεση της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας».
Ο Γ. Θεωνάς, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. ομάδας Αλ. Τσίπρα και τον συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας του Σύριζα Αθανασίου συμμετείχε στη συνάντηση- διευκρίνισε ότι η πορεία προώθησης των σχέσεων θα έχει το εξής σχήμα: «Πρώτα και κύρια κοινές κινηματικές δράσεις και εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες θα προωθηθεί η πολιτική συνεργασία, ώστε να μπορέσει να υπάρξει προοπτική και εκλογικής συνεργασίας». Σε αυτή τη λογική συμφώνησαν και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Κοινωνικής Αριστεράς αποτελούμενης από τους Αντώνη Κοτσακά (πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ), Γιώργο Ραυτόπουλο (πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ), Σπύρο Κώτσια (ΠΟΣ) και Γιάννη Γκόβα (Εργατικό Κέντρο Πάτρας).
Να υπενθυμίσουμε ότι η συνάντηση με την Κοινωνική Αριστερά εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κοινοβουλευτική συνεργασία, όπως η κατάθεση κοινών ερωτήσεων και επερωτήσεων. Στο ίδιο πλαίσιο η συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους κατέληξε μόνο σε συνεννόηση για περιβαλλοντικά ζητήματα.
Σε καλό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη η συνάντηση και με εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Πάντως, εκκρεμούν συναντήσεις με το ΜΑΑ καθώς και με το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά.  

Γ.Κ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!