Αποκαλυπτική απάντηση του Όλι Ρεν σε ερώτηση του Ν. Χουντή

Κάθε ιδέα αποκατάστασης των αδικιών σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων αποκλείει ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν. Θεωρεί μάλιστα ότι οι βασικές συντάξεις αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την «πλέον ακραία ένδεια»!
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο κ. Ρεν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ο οποίος με ερώτησή του ζητούσε από την Επιτροπή να σχολιάσει την υπόσχεση της κυβέρνησης για «Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα». Ξεσκεπάζοντας ουσιαστικά ο Όλι Ρεν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα περιβόητα Σημεία Προγραμματικής τους Σύγκλισης, αναφέρεται στη «μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος» του Ιουλίου 2010, ο αντίκτυπος της οποίας «όσον αφορά την επάρκεια των συνταξιοδοτικών παροχών αμβλύνεται με την καθιέρωση των βασικών συντάξεων που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πλέον ακραία ένδεια μεταξύ των συνταξιούχων (…)
Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης θα συμβάλλει επίσης, υπό τον όρο ότι θα βελτιωθούν οι ευκαιρίες απασχόλησης των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, στην εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω αποδυνάμωση της επάρκειας των συντάξεων».
Η απάντηση που δίνει ο κ. Ρεν αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν έχει θέσει για επαναδιαπραγμάτευση στην τρόικα κανένα από τα ζητήματα που είχε υποσχεθεί.
Έτσι, ζητήματα όπως η αποκατάσταση αδικιών εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων, η χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας, η παροχή του σε ελεύθερους επαγγελματίες, η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων κ.ά. έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Όπως μάλιστα τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο κ. Χουντής, η υποχωρητική στάση της Κυβέρνησης ενθαρρύνει τον Ευρωπαίο Επίτροπο και την τρόικα να δηλώνει ότι πρέπει να επαρκεί στους Έλληνες συνταξιούχους να ζουν στο όριο της ακραίας ένδειας.
«Το μοντέλο της ακραίας ένδειας που εφαρμόζει σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών, με τις πολιτικές της η Τρόικα, στηρίζεται στην ακραία υποκρισία των κομμάτων της συγκυβέρνησης που αμέσως μετά τις εκλογές έχουν λησμονήσει κάθε υπόσχεση επαναδιαπραγμάτευσης, έστω και αυτών των ελάχιστων και στοιχειωδών αιτημάτων και συνειδητά εφαρμόζουν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές» καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τ.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!