Απάντηση στην λασπολογία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα της προσέλευσης χρηστών ναρκωτικών στις πλατείες δίνει η συνέλευση των Αγανακτισμένων Λευκού Πύργου.

Αφορμή για την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης στάθηκε ένα ακόμη βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή, 22/7, το βράδυ στην πλατεία Λευκού Πύργου και οδήγησε σε επέμβαση της αστυνομίας. Χρήστες ναρκωτικών αφού έκλεψαν τρόφιμα και ποτά από καντίνα που βρίσκεται στην παραλία Θεσσαλονίκης, συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να καταλήξουν σε νοσοκομεία της πόλης. Όπως μας λένε κάτοικοι της περιοχής η αστυνομία γνωρίζει ότι υπάρχουν πιάτσες σε διπλανά της πλατείας πάρκα και «σπρώχνει» τους χρήστες προς τις σκηνές των Αγανακτισμένων. Τις τελευταίες ημέρες και με δεδομένη τη απομαζικοποίηση της πλατείας λόγω των θερινών διακοπών τα περιστατικά μικροεγκληματικότητας με εμφανή στόχο το σημείο που συγκεντρώνονται οι Αγανακτισμένοι έχουν πληθαίνουν.
Στην ανακοίνωσή τους οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου υποστηρίζουν ότι η συκοφάντηση αυτή στόχο έχει «την διάλυση της πλατείας και μιας αποφασισμένης, ανυποχώρητης, συλλογικής και πλειοψηφικής αμφισβήτησης κατά της ισόβιας εκμετάλλευσης και καταπίεσης που μάς ετοιμάζουν».
Σχετικά με το ζήτημα των ναρκωτικών η συνέλευση του Λευκού Πύργου υπενθυμίζει ότι στην ευρύτερη περιοχή και στις γειτονιές του Λευκού Πύργου γινόταν πάντοτε διακίνηση παράνομων ουσιών. «Αν ήθελαν οι αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα θα το είχαν κάνει. Τα ναρκωτικά είναι παθογένεια της κοινωνίας. Δεν είναι χαρακτηριστικό της πλατείας που αγωνιζόμαστε», σημειώνουν οι Αγανακτισμένοι, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση, η περιφέρεια και ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».
Οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου δηλώνουν ξεκάθαρα ότι «οι έμποροι ναρκωτικών που πλησιάζουν στην πλατεία είναι ανεπιθύμητοι» και ότι πρόκειται να λάβουν μέτρα περιφρούρησης για να παρεμποδιστεί η δράση τους. Έτσι καταγγέλλουν οποιαδήποτε προσπάθεια λασπολογίας με παράδειγμα τον συνδικαλιστή των αστυνομικών ΔΙΑΣ που χαρακτήρισε τους Αγανακτισμένους πρεζάκηδες και τις Αγανακτισμένες πρόστυχες. «Χαρακτηριστικό μας δεν είναι το έγκλημα, αλλά ο αγώνας κατά των κυβερνητικών μέτρων» προσθέτουν.
Επιπλέον ζητούν από τους χρήστες ναρκωτικών να συμμετέχουν ενεργά στο κίνημά και να βοηθούν εθελοντικά στη λειτουργία των ομάδων εργασίας τονίζοντας ότι «οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως κάθε πολίτης, είναι ευπρόσδεκτες στην πλατεία και αναγκαίες για τη νίκη μας».
Οι Αγανακτισμένοι, τέλος δηλώνουν, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την πλατεία και οργανώνουν νέες ομάδες περιφρούρησης για να αντιμετωπίσουν τα θερμά περιστατικά του καλοκαιριού.
Λ.Α.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!