Ο «υπηρεσιακός» Γιαννίτσης και οι Γερμανοί τεχνοκράτες δουλεύουν πυρετωδώς, ακόμα και χωρίς κυβέρνηση

Τι κι αν καταδικάστηκε η πολιτική των μνημονίων στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τι κι αν η συγκυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει πλέον καμιά νομιμοποίηση, οι «υπηρεσιακοί» υπουργοί εξακολουθούν και κινούνται πυρετωδώς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην τρόικα. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι τροϊκανοί τεχνοκράτες που έχουν εγκατασταθεί στα υπουργεία δεν επιτρέπουν καμιά χαλάρωση, ούτε κατά την προεκλογική περίοδο.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η σπουδή, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με το προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, «προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της τρόικας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 30/4/2012. Τα στοιχεία αυτά, που οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες καλούνται να αποστείλουν μέχρι τις 10/5, αφορούν τον αριθμό των υπαλλήλων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας που υπηρετούν σε δήμους, περιφέρειες και στις επιχειρήσεις τους. Προφανώς αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν από τις επιτροπές των ειδικών για να τεθούν χρονοδιαγράμματα, στόχοι και μέτρα υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με τη δανειακή σύμβαση. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, πρόκειται για την περίφημη «αναδιοργάνωση» του προσωπικού και των υπηρεσιών με στόχο τη μείωση των εξόδων κατά δύο δισ. ευρώ το χρόνο για το 2013 και 2014. Μείωση που θα προέλθει από τη συγχώνευση, το κλείσιμο υπηρεσιών και την απόλυση εργαζομένων.
«Δεν έχουν κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ζητούν αυτή τη στιγμή στοιχεία τα οποία θα δοθούν στην τρόικα για να εφαρμοστούν αντιδραστικές πολιτικές, όταν δεν έχει σχηματιστεί μέχρι σήμερα κυβέρνηση. Απαιτούμε να παγώσει έστω και τώρα το έγγραφο αυτό. Να μη δοθούν στοιχεία στους τροϊκανούς, να μη γίνουν απολύσεις, να μην κλείσουν και να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, θέτοντας επί των ευθυνών τους τις αιρετές διοικήσεις δήμων και περιφερειών.                                
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!