Το έδαφος για μεθοδευμένη απόλυση προετοιμάζει η εργοδοσία της “Παπασωτηρίου press point” εις βάρος του Νίκου Γουρλά. Με εξώδικό της παρουσιάζει ως «αντισυμβατική» τη συμπεριφορά του, ορολογία που τελευταία χρησιμοποιείται ως προάγγελος απολύσεων σε συνδικαλιστές (για αντισυμβατική συμπεριφορά απολύθηκε και ο Ντ. Παλαιστίδης από την Άγρα, απόλυση που τελικά ανακλήθηκε μετά από την έντονη αντίδραση που προκλήθηκε).

 

Δεν είναι μια τυχαία ενέργεια. Ο Ν. Γουρλάς είναι πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιρειών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ενός σωματείου που ανησυχεί ιδιαίτερα τους εργοδότες στο χώρο του αεροδρομίου, αφού αποτελεί μια εν δυνάμει απειλή για τις ανεξέλεγκτες αντεργατικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται εκεί.

Να σημειώσουμε ότι στο «Ελ. Βενιζέλος» εργάζονται περίπου 14.000 εργαζόμενοι σε συνθήκες πλήρους ασυδοσίας, αφού οι τα άλλοτε πανίσχυρα συνδικάτα της Ολυμπιακής, έχουν εγκαταλείψει τον αερολιμένα στα χέρια των νέων αφεντικών που εφαρμόζουν στο χώρο όλες τις μορφές ελαστικής, ενοικιαζόμενης, χαμηλοαμειβόμενης εργασίας.

Η ύπαρξη ενός συνδικάτου που μάλιστα πρωτοστατεί στο συντονισμό της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας χαλάει την «σούπα» του αποστειρωμένου εργασιακού τοπίου που στήνεται μεθοδικά τα τελευταία χρόνια στο χώρο των αερομεταφορών.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!