Από το δράμα της Νάκμπα, από την επιδίωξή μας για επιστροφή και απελευθέρωση, από την έμπνευση που μας έδωσαν οι επαναστάσεις των αραβικών λαών, και από τη βαθιά επιθυμία να επιστρέψουμε στη γη και τον ουρανό της Παλαιστίνης, θα σταθούμε όρθιοι.

Σε ανάμνηση της Νάκμπα του 1948 και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για το Δικαίωμα της Επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων στην ιστορική Παλαιστίνη, ο παλαιστινιακός λαός και όλοι οι ελεύθεροι άντρες και γυναίκες που υποστηρίζουν την παλαιστινιακή υπόθεση θα βαδίσουν στις 15 Μαΐου 2011 σε διάφορες χώρες, σε όλο τον κόσμο, για να θυμηθούν τη μέρα με μια μαζική παλαιστινιακή, αραβική και παγκόσμια εξέγερση.
Στον Λίβανο η πορεία Δικαίωμα Επιστροφής θα ξεκινήσει για τα σύνορα Παλαιστίνης-Λιβάνου την Κυριακή 15 Μαΐου 2011, ημέρα μνήμης της Νάκμπα του 1948. Στην πορεία θα συμμετέχει ένα ευρύ φάσμα παλαιστινιακών και λιβανέζικων λαϊκών οργανώσεων, επαγγελματικών ενώσεων, συνομοσπονδιών, ΜΚΟ πολιτικών κομμάτων και ομάδων, καθώς και ανεξάρτητοι ακτιβιστές από διάφορες περιοχές και προσφυγικούς καταυλισμούς γύρω από τον Λίβανο.
Αυτή η πορεία θα γίνει για να επιβεβαιώσει το δικαίωμα όλων των Παλαιστίνιων να επιστρέψουν στην πατρίδα του και τις περιουσίες τους, από τις οποίες εκτοπίστηκαν βίαια το 1948 από τη σιωνιστική τρομοκρατία και βία.
Αυτή η λαϊκή πορεία στοχεύει:
• Στην επιβεβαίωση του Δικαιώματος Επιστροφής των Παλαιστίνιων στην πατρίδα τους, στις περιουσίες και τα χωριά τους από τα οποία, συστηματικά, εκδιώχτηκαν και τώρα αρνούνται κάθε διακανονισμό και συμβιβασμό σχετικά με τα απαράγραπτα Δικαιώματά τους, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται όλες τις μορφές σιωνιστικού διακανονισμού και προγραμμάτων εκτόπισης.
• Στην υποστήριξη της απελευθέρωσης των αραβικών λαών ως εγγύηση για τη συνέχιση της αντίστασης για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
• Στην επιβεβαίωση ότι η Παλαιστίνη είναι μια αραβική χώρα και ότι κάθε Άραβας έχει το δικαίωμα για επιστροφή στη γη του και καθήκον να επιδιώξει την απελευθέρωση.
• Στην ενθάρρυνση του ρόλου των αραβικών και ισλαμικών εθνών για την υποστήριξη την παλαιστινιακής υπόθεση και του Δικαιώματος Επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων, μια αξιοπρεπή, χωρίς όρους και ενιαία επιστροφή.
Η πορεία αυτή στον Λίβανο θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονα, με άλλες πορείες που διοργανώνονται προς τα σύνορα με την Παλαιστίνη από άλλες γειτονικές αραβικές χώρες (Αίγυπτος, Συρία, Ιορδανία). Διαδηλώσεις προς τις ισραηλινές πρεσβείες, επίσης, σχεδιάζονται σε πολλές δυτικές χώρες για να διαμαρτυρηθούν για την κατοχή της Παλαιστίνης και το σιωνιστικό καθεστώς του Απαρτχάιντ.

Η Οργανωτική Επιτροπή
για την «Πορεία Επιστροφής στην Παλαιστίνη»
https://www.returntopalestine.blogspot.com/

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!